Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркетинг методичка.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
441.86 Кб
Скачать

Тема 17. Паблікрилейшнз як елемент системи маркетингових комунікацій

Вступ

1 Комунікативні аспекти паблікрилейшнз

2 Просування товарів методом паблікрилейшнз

3 Послуги паблікрилейшнз

Висновок

В першому розділі - «Комунікативні аспекти паблікрилейшнз » необхідно розкрити складові елементи моделі комунікативного механізму.

Представити структуру ПР – агентства за функціональним принципом, викласти завдання і функції підрозділів, форми ПР - звернень. Навести приклади.

У другому розділі необхідно навести основні моменти просування товарів методами «Паблікрилейшинз», зокрема: визначення цільової аудиторії на яку направлена РR-компания; план компанії з погляду взаємодії з цільовою аудиторією; запуск нового товару.

У цьому розділі треба дати розрахунково - аналітичні викладення, рисунки, таблиці, графіки, а також оцінку результатів просування товарів методом «Паблікрилейшнз».

У третьому розділі курсової роботи рекомендується розглянути тенденції подальшого впровадження послуг ПР в просуванні товарів і створенні іміджу товарам і фірмі.

Тема 18. Стимулювання збуту (додаток )

Вступ

1. Мета і засоби стимулювання збуту

2. Товарна політика на користь стимулювання продажів

3. Контроль і оцінка результатів стимулювання

Висновок

В першому розділі, що носить теоретичний характер, розкриваються цілі і засоби стимулювання збуту: стимулювання сфери торгівлі; стимулювання споживачів; стимулювання власного торгового апарату підприємства.

При цьому позначається індивідуальне розуміння даної проблеми.

В другому розділі розглядається товарна політика з метою стимулювання продажів на конкретному прикладі. Рекомендується представити структуру маркетингових витрат; використання методів стимулювання збуту; привести діаграму, що характеризує частоту застосування ряду методів стимулювання споживачів.

В третьому розділі курсової роботи рекомендується відобразити передовий досвід в області стимулювання збуту і використовувати лабораторні тести: тестування задуму, тестування способу стимулювання; ринкові тести: тестування в контрольному магазині, зональне тестування; дати розрахунок системи знижок.

Тема 19. Ярмарки і виставки в системі ринку

Вступ

1. Історія розвитку ярмарків і виставок

2. Поняття, цілі і завдання ярмарків і виставок

3. Товарна політика ярмарків і виставок на міжнародних і національних ринках

Висновок

У першому розділі необхідно розкрити історію розвитку ярмарок і виставок в Росії, Україні і за кордоном.

У другому розділі дати поняття, цілі і завдання ярмарок і виставок, їх класифікацію. Треба виконати аналіз роботи конкретної виставки, ярмарки з виділенням основних організаційних етапів.

При виконанні третього розділу курсової роботи перш за все слід розглянути роль ярмарок в узгодженні інтересів між виробниками, споживачами і посередниками у встановленні господарських зв'язків, розкрити сутність товарної політики ярмарок, розширення і оновлення асортименту продукції.

Тема 20. Особисті продажі – елемент маркетингових комунікацій

Вступ

1. Зміст, цілі і завдання особистих продажів

2. Основні риси особистого продажу

3. Види особистих продажів

Висновок

У першому розділі курсової роботи необхідно розкрити зміст, цілі і завдання особистих продажів.

У другому розділі курсової роботи необхідно викласти основні риси особистого продажу: особовий характер; встановлення тісніших і тепліших відносин між продавцем і покупцем; спонука у відповідь реакції покупця; дорогий засіб комунікації і продажу товару. Привести конкретні приклади.

У третьому розділі курсової роботи представити види особистих продажів. Визначити роль торгового працівника в реалізації маркетингової програми фірми. Уточнити характер зв'язку, який хоче встановити фірма зі своїми клієнтами на кожному ринку по кожному товару. Привести приклади і розрахунки.