Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kupyansk_proekt-1.doc
Скачиваний:
57
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
4.02 Mб
Скачать

4.9.2. Розподіл угідь за розмірами ділянок згідно теперішнього лісовпорядкування

Найменування угідь

Разом, га

В т.ч. за розмірами ділянок

до 1 га

1,1-5,0 га

5,1-10,0 га

більше 10,0 га

  1. Сіножаті

29,8

2,9

13,8

13,1

-

  1. Пасовища

1,5

-

1,5

-

-

  1. Рілля

104,7

-

18,3

25,5

60,9

Разом

136,0

2,9

33,6

38,6

60,9

4.9.3. Характеристика сіножатей за даними теперішнього лісовпорядкування

Найменування показників

Площа, га

Середня урожайність за 1 га в тоннах

1. Усього сіножатей

29,8

0,8

з них:

1.1. Заплавних – усього

21,0

0,7

1.2. Суходільних – усього

8,8

0,9

Господарські заходи по підвищенню продуктивності угідь, лісовпорядкуванням не проектувались, а повинні були виконуватись організаціями та приватними особами, в користуванні яких вони знаходились.

На період лісовпорядкування частина сіножатей заросла другорядними породами і чагарниками і вкрилася купинами, що значно вплинуло на урожайність і призвело до втрати ними своїх функцій.

Минулим лісовпорядкуванням побічне користування проектувалось в таких щорічних обсягах: використання ріллі – 103,1 га, сіножатей – 38,6 га, заготівля меду – 1,5 т, лікарської сировини – 1,2 т.

Фактично проект лісовпорядкування в останній рік ревізійного періоду виконано по використанню ріллі та сіножатей. Пасіки в лісгоспі немає. Заготівлею лікарської сировини і дикоростучих плодів в останні роки лісгосп не займався, їх заготівля проводиться, в основному, місцевим населенням.

4.10. Використання лісового фонду для потреб мисливського господарства і культурно-оздоровчих цілей

Територія лісгоспу використовується для потреб мисливського господарства. Мисливські угіддя закріплені за Великобурлуцьким, Дворічанським, Куп'янським, Борівським УТМР та державним підприємством "Бірюк" Дворічанського району.

Мисливська фауна в лісах лісгоспу представлена копитними (лось, козуля, кабан), відстріл яких ведеться за ліцензіями; лисицею, вовком, зайцем-русаком, куницею, борсуком, норкою, фазаном, куріпкою, ондатрою, а також водоплаваючою птицею.

Полювання носить аматорський характер.

Враховуючи те, що лісові масиви, як мисливські угіддя, закріплені за п'ятьма господарствами, єдиного обліку мисливської фауни в них немає.

Біотехнічні заходи по збереженню і розмноженню мисливської фауни проектувалися окремо при проведенні мисливського впорядкування угідь районів і виконувалися силами та засобами мисливських підприємств під контролем і за допомогою лісгоспу.

Розмір шкоди від потрав мисливською фауною лісових культур незначний, в жодному з випадків пошкодження не привело до загибелі лісових культур.

На території лісгоспу знаходяться такі культурно-оздоровчі заклади: дитячий табір відпочинку (Борівське лісництво), а також бази відпочинку інших відомств і організацій на березі Червонооскільського водосховища, які на протязі ревізійного періоду були вилучені з площі лісового фонду, в зв'язку з одержанням Державних актів на право постійного користування.

За ревізійний період виконані такі заходи з благоустрою рекреаційних лісів: обладнання місць відпочинку – 6 шт.;

створений один рекреаційних пункт;

встановлено аншлагів – 135 шт.

В останні роки заходи з благоустрою рекреаційних лісів лісгоспом не проводились.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]