Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_po_praktike.docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
80.8 Кб
Скачать

3.1 Підйомно-транспортне устаткування

Підвищення ефективності праці на підприємствах громадського харчування знаходиться в прямій залежності від міри механізації важких і трудомістких міжопераційних робіт при виконанні технологічних процесів. Найбільш трудомісткими є навантажувально-розвантажувальні роботи, що займають істотний об'єм у виробничій діяльності підприємств.

Застосовують транспортуючі машини: транспортери; гравітаційні спуски.

Навантажувально-розвантажувальне устаткування призначене для переміщення і підйому вантажу усередині виробничих і складських приміщень. З цього вигляду устаткування застосовують: підйомники-завантажувачі; вантажні візки з підйомом; електрокари.

4. Питання стандартизації і технологічного контролю

Контроль якості - це процес отримання та обробки інформації про об'єкт з метою визначення знаходження параметрів об'єкта в заданих межах. Процес контролю полягає у встановленні відповідності дійсних значень фізичних величин встановленим граничним значенням. Контроль повинен відповісти на питання чи знаходиться контрольована фізична величина в поле допуску або виходить за його межі.

Класифікація видів контролю заснована на різних ознаках: час проведення та місце контролю в технологічному циклі, керуючий вплив контролю, об'єкт контролю та ін. Розглянемо найбільш поширені види контролю. Контроль може бути руйнуючий і неруйнівний.

При руйнівному контролі для виконання контрольних операцій необхідно зруйнувати виріб і подальше його використання стає можливим. Прикладом руйнівного контролю, коли визначення відповідності контрольованого параметра встановленим граничним відхиленням, супроводжується руйнуванням об'єкта, є перевірка вироби на міцність.

При неруйнівному контролі відповідність контрольованого параметра встановленим граничним відхиленням визначається за результатами отриманої інформації про об'єкт контролю. Взаємодія органів засоби контролю з об'єктом контролю не викликає руйнування об'єкта і не змінює його властивостей. Прикладами неруйнівного контролю є: контроль розмірів деталей, відхилень форми і розташування поверхонь, тиску, температури та ін. Результати контролю можна використовувати для впливу на хід виробничого процесу.

Під контролем якості текстильних виробів розуміють перевірку відповідності показників якості текстильних виробів вимогам нормативно-технічної документації (стандарти, технічні умови та ін.).

Опис процесу

Загальні вимоги по перевірці при розвантаженні машини

Упаковка не має бути пошкоджена. В разі пошкодження упаковки, перевірити вміст на наявність пошкоджень. Ящики, коробки, бочки мають бути встановлені в машині згідно з мітками, тобто не перевернуті вверх дном.

Загальні вимоги при проведенні вхідного контролю матеріалів (виробів), що поступають на склад

Товари, що прийшли, повинні відповідати специфікаціям, а саме: найменування, розміри (довжина, товщина, діаметр, ширина), кількість, комплектація. Товари, що прийшли, повинні мати допустимий термін придатності при зберіганні. На товарах немає масла, води, іржі, грязі (особливо стосується тканин і пінопласту).

Товари не мають бути пошкоджені (дивитися усередині упаковки). Товари повинні мати відповідну супровідну документацію постачальника, що дозволяє прослідити товар аж до готового виробу. Товарам мають бути привласнені відповідні номери лотів, що дозволяють прослідити товари аж до готового виробу. Товари мають бути розміщені на складі відповідно до вимог інструкції по зберіганню.

Після перевірки постачання дані про звіти про невідповідність, написані на продукцію з відхиленнями, мають бути внесені до таблиці оцінки постачальників. Вироби, не внесені до списку постачання, мають бути перевірені після внесення їх в допісь складськими працівниками.

В стандартах показники якості поділені на загальні - обов'язкові для всіх видів тканин даної групи по волокнистому складу і додаткові - обов'язкові для включення в стандарти і технічні умови на окремі види тканин залежно від їх призначення.

Вимоги по вхідному контролю товарів

Материал/изделие

Требования по проверке

Композиционные материалы

.

Углеткань, стеклоткань, арамидная ткань, полиамидная ткань

- проверить маркировку, целостность упаковки, соответствие маркировки с тканью (маркировка ткани должна соответствовать списку заменителей);

- продублировать номер лота материала внутри бобины, на которую намотана ткань (включая ленты KDU, арамидные ленты, углеровинг).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]