Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NORMOKONTROL_Oformlennya_SMS.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
1.28 Mб
Скачать

Міжнародний університет бізнесу і права

Кафедра природничо-наукових дисциплін

Л.С. Гончаренко, Є.С. Середа

Оформлення матеріалів самостійної роботи студентів

Навчальний посібник

Херсон МУБіП 2009

ББК 65.9 я73

Гончаренко Л.С. Оформлення матеріалів самостійної роботи студентів: навч. посіб. / Л.С. Гончаренко, Є.С. Се-реда; ред. Л.С. Гончаренко; Міжнар. ун-т бізнесу і права. – Херсон: МУБіП, 2009. – 60 с.

В цьому навчальному посібнику наведені вимоги до побудови, викладу та оформленню матеріалів самостійної роботи студентів, а також наведені приклади їх оформлення.

Вимоги посібника поширюються на такі текстові документи: дипломні та курсові роботи, реферати на задані теми, звіти про практику, протоколи лабораторних та практичних занять, контрольні роботи студентів заочної форми навчання тощо. У посібнику розглянуто оформлення документів за допомогою комп’ютера.

Посібник розраховано на студентів економічних спеціальностей, менеджменту та права.

Рецензенти: Жуйков Г.Є., докт. екон. наук, проф.

Аркад’єв В.Ю., докт. техн. наук., проф.

Рекомендовано Вченою радою МУБіП

(протокол № 3 від 30.10.2009 р.)

© Л. С. Гончаренко, Є.С. Середа, 2009

© МУБіП, 2009

ЗМІСТ

Вступ 04

1 Загальні вимоги до викладу тексту документа 05

2 Вимоги до змісту та оформлення текстових документів 19

3 Нормоконтроль курсових і дипломних робіт 24

4 Конспектування та опрацювання лекційного матеріалу 26

5 Самостійна робота студента з навчальною літературою 29

Висновки 32

Питання для самоконтролю 32

Бібліографічний список 34

Предметний покажчик 36

Додатки 38

ВСТУП

Надзвичайної актуальності й важливого значення набуває проблема підготовки фахівців нової генерації, здатних самостійно виконувати складні завдання. Для цього необхідно розширити коло самостійної роботи студента.

Забезпечення якості підготовки фахівців на рівні міжнародних вимог є одним з важливіших стратегічних завдань модернізації системи вищої освіти України. Тому, з 2003/2004 навчального року колегія міністерства освіти і науки України передбачила проведення педагогічного експерименту щодо впровадження у вищих навчальних закладах ІІІ-IV рівнів акредитації кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Ця система передбачає введення в навчальний процес елементів Європейської кредитно-трансферної та акумулюючої системи (ECTS) за рахунок впровадження кредитної системи формування програм навчання, посилення ролі самостійної роботи студентів, тощо.

Самостійна робота студента – важлива складова частина процесу оволодіння професійними навиками під час навчання та у час, вільний від обов’язкових навчальних занять.

Самостійну роботу студент може виконувати у бібліотеці інституту, навчальних кабінетах, комп’ютерних класах, а також в домашніх умовах.

В цьому навчальному посібнику наведені вимоги до побудови, викладу та оформленню матеріалів самостійної роботи студентів. Вимоги посібника поширюються на такі текстові документи: курсові та дипломні роботи, реферати на задані теми, звіти про практику, контрольні роботи студентів заочної форми навчання тощо.

Навчальний посібник укладено згідно з вимогами діючих стандартів ДСТУ 3008-95, ДСТУ 1.5:2003, ГОСТ 2.105-95.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]