Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_po_sam_rab_AKh_3TV_brosh.doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.07 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Херсонський національний технічний університет

Кафедра фізичної та неорганічної хімії

Рег. № ____________

Методичні рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів

та підготовки до модульного і підсумкового контролю

з дисципліни АНАЛІТИЧНА ХІМІЯ

(Фізико-хімічні методи аналізу)

для студентів І І І курсу

напряму підготовки: 6.051701 –Харчові технології та

інженерія________________

галузі знань: 0517 – Харчова промисловість та

переробка сільськогосподарської продукції

факультету технологій і дизайну

Херсон 2010

ББК 24.46

Б–40

УДК 543. 06 (07)

Методичні рекомендації та індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів та підготовки до модульного і підсумкового контролю з дисципліни "Аналітична хімія (Фізико-хімічні методи аналізу)" напряму підготовки 6.051701 – харчові технології та інженерія, галузі знань 0517 – харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції факультету технологій і дизайну

Укладач: Безпальченко В.М., кількість сторінок 60.

Рецензент

Короленко В.А. – кандидат технічних наук, доцент кафедри харчових технологій ХНТУ.

Затверджено

на засіданні кафедри фізичної та неорганічної хімії

протокол №  9 від 24.11.2010 р.

Зав. кафедри _______________

© ХНТУ, 2010

Вступ

В методичні рекомендації включено мету, задачі, тематичний зміст дисципліни, її місце у навчальному процесі, рекомендації з організації самостійної роботи, перелік літературних джерел, завдання до модульних контрольних робіт.

Приведено 30 варіантів домашніх індивідуальних завдань (ДІЗ) для самостійної роботи за двома модулями, кожний з яких складається з модульної контрольної роботи (МКР) та тестових контрольних завдань. В якості допомоги студентам в освоєнні курсу та підготовки до складання тестових модульних завдань наведено навчальні тести з різних тем із зазначенням правильних відповідей, а також приклади розв'язання типових задач.

Перед виконанням ДІЗ необхідно ознайомитися з теорією з даного питання в обсязі, передбаченому програмою дисципліни. Перш за все студент повинен проробити основний програмний матеріал і особливу увагу звернути на такі методи інструментального аналізу, як оптичні (фотометрія, нефелометрія, люмінесценція, спектроскопія, рефракто­метрія, поляриметрія); радіометричні; електрохімічні (кондуктометрія, потенціометрія, кулонометрія, полярографія); хроматографічні та мас-спектрометричний аналіз. Студент повинен знати теоретичні основи кожного методу, техніку виконання аналізу, прилади та їх основні вузли, переваги та недоліки методу.

Вимоги до оформлення домашніх індивідуальних завдань.

  • Домашні індивідуальні завдання виконуйте в зошиті або на подвійних папірцях із зошиту.

  • Обов’язково вказуйте номер варіанту (табл.2), який присвоюється за номером прізвища студента в обліковому журналі.

  • Повністю наводьте умову завдання або для розрахункових задач можливо коротко: що дано, що знайти, розв’язання та відповідь. При розв’язанні вказуйте звідки поява нових цифр: чи то довідникові дані, чи розрахункові, наприклад молярна маса сполуки (таблиця Д.І.Менделєєва). Також в ході розв’язання задач чи вправ наводьте одиниці вимірювання. Графіки виконуйте на міліметровому папері, де вказуйте метод аналізу, титрат, титрант, об’єм еквівалентний, якщо графіки титрування.

  • Титульна сторінка домашнього індивідуального завдання повинна вказувати прізвище студента, назву дисципліни, прізвище викладача, номер ДІЗ.

Зразок титульної сторінки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]