Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METODICHKA 230-Z2-2010.doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
461.31 Кб
Скачать

1. Пояснювальна записка

Програмою дисципліни «Конструкційні і електротехнічні матеріали» пропонується вивчення різноманітних відомостей, галузей застосування, технології виготовлення матеріалів, які використовуються в електротехнічних пристроях..

Вивчення дисципліни базується на знаннях студентів, здобутих при знайомстві з загальноосвітніми предметами, та теоретичними основами електротехніки. Також цей предмет - база по вивченню спеціальних предметів: "Електричні вимірювання", "Основи промислової електроніки", "Основи автоматики та мікропроцесорної техніки", "Електричні машини", та інші.

При вивченні дисципліни «Конструкційні і електротехнічні матеріали» додержуються загальної термінології та зазначень на рівні міжнародної системи "SI", а також питань з техніки безпеки.

Дисципліна потребує закріплення теоретичних знань, для чого введені лабораторні роботи, перед виконанням котрих студент повинен пройти інструктаж з "Техніки безпеки", та завізувати свій підпис у спеціальному журналі.

Що до кращого порозуміння дисципліни, теоретичні відомості слід викладати з використанням конкретних зразків матеріалів, елементів електронних кіл, закінчених електричних апаратів, а також, з застосуванням електронно-обчислю-вальної техніки.

Головна мета дисципліни - є спрямоване формування у студентів матеріалістичного світогляду, який стане фундаментом до вивчення електротехнічних профілюючих дисциплін; розширення здібностей порозуміння суттєвості різноманітних процесів, які трапляються при впливанні на матеріали електромагнітного поля; передбачення поведінки електричної схеми, при використанні різноманітних електротехнічних матеріалів.

Головні завдання дисципліни – є засвоєння призначення матеріалів, поведінки їх в електромагнітному полі, вивчення їх характеристик і основних принципів застосування в електротехніці.

Студент повинен ЗНАТИ:

  • історію розвитку "конструкційних і електротехнічних матеріалів" - як науку, сучасні тенденції підходу до її використання, а також перспективу розвитку у майбутньому;

  • класифікацію, види, характеристики матеріалів;

  • область використання тих, чи інших матеріалів;

  • побічні явища при використанні людиною різноманітних речовин;

  • багатогранність та якісні характеристики матеріалів, як елементів електричних кіл.

Студент повинен ВМІТИ:

  • вірно визначити та вибрати електричний матеріал,

  • згідно потреби електричного кола; визначити поведінку електричного кола після встановлення цього матеріла;

  • знайти заміну неякісному матеріалові, виходячи з фізико-хіміко-технологічних характеристик, та впливу їх на людину;

  • зробити примірний розрахунок робото здатності матеріалу;

  • проводити експерименти з електричними матеріалами згідно потреб електричного кола, та техніки безпеки при роботі.

В навчальних планах підготовки молодших спеціалістів дисципліна «Конструкційні і електротехнічні матеріали» відноситься до циклу природничо-наукової підготовки.

Програма складена на основі Галузевого стандарту освіти України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]