Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Історія України.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
123.39 Кб
Скачать

Міністерство культури і туризму україни

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРИ

ПРОГРАМА

ДЕРЖАВНОГО ІСПИТУ

З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня

«Молодший спеціаліст»

КИЇВ – 2012

Уладач:

Кузнецова Л.В., кандидат історичних наук, доцент

ВСТУП

Згідно освітньо-професійної програми та навчальних планів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» всіх напрямів підготовки підсумковою формою контролю та виміру ступеню знань студентів-випускників є проведення державного іспиту з історії України.

Мета державного іспиту – виявлення набутих студентом-випускником комплексу теоретичних знань з історичного минулого українського народу; розуміння сутності подій, процесів і явищ, що відбувалися в соціально-економічному, суспільно-політичному і духовному житті українського народу на різних етапах його культурно-історичного розвитку; забезпечення широкого загальнокультурного рівня освіти.

Екзаменаційні питання охоплюють широку амплітуду розвитку історії України з давнини до сьогодення.

Програма відповідає вимогам, які пред’являються до державного іспиту, а саме:

  1. Відповідає кваліфікаційній характеристиці всіх напрямів підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст».

  2. Програма дає змогу оцінити рівень теоретичної підготовки з історії України, виявити відповідність принципам гуманітарної освіти, єдності загальнотеоретичної та професійної підготовки студента-випускника.

  3. Програма охоплює основні теми історії України.

Під час державного іспиту студент-випускник, використовуючи одержані у процесі навчання в університеті теоретичні і практичні знання, повинен ознайомитися зі змістом питань білету і дати змістовну протокольну усну відповідь на них.

Критерії оцінювання знань студентів

Підсумковий рейтинговий бал

Підсумкова оцінка за шкалою ECTS

Традиційна екзаменаційна оцінка

Традиційна залікова оцінка

91 – 100

A – відмінно

відмінно

зараховано

84 – 90

B – дуже добре

добре

76 – 83

C – добре

66 – 75

D – задовільно

задовільно

61 – 65

E – достатньо (задовольняє мінімальні критерії)

21 – 60

FХ – незадовільно

незадовільно

не зараховано

0 – 20

F – незадовільно (потрібна додаткова робота)

не допущено

не допущено

Оцінки «А - Відмінно» заслуговує студент, який дав змістовну, вичерпну відповідь на два теоретичних питання і виконав всі тестові завдання, відповів на додаткові питання; вміє проаналізувати, порівняти події, знає хронологію подій.

Оцінки «В – Дуже добре» заслуговує студент, який дав змістовну відповідь на два теоретичних питання і виконав всі тестові завдання, відповів на додаткові питання; вміє проаналізувати, порівняти події, знає хронологію подій, але має незначні зауваження при відповіді на теоретичні питання.

Оцінки «С – Добре» заслуговує студент, який дав змістовну відповідь на два теоретичних питання і виконав більшість тестових завдань, відповів на додаткові питання; але недостатньо аналізує історичні події, має незначні зауваження при відповіді на теоретичні питання і тестові завдання.

Оцінки «Д – Задовільно» заслуговує студент, який у теоретичних відповідях демонструє знання основного матеріалу з історії України, але припускається деяких неточностей; не виявив певного рівня підготовки, не відповів на всі тестові завдання, недостатньо аналізує історичні події, не відповів на всі додаткові питання.

Оцінки «Е – Достатньо» заслуговує студент, який у теоретичних відповідях демонструє знання основного матеріалу з історії України, але припускається деяких неточностей або не відповів на одне теоретичне питання; не виявив певного рівня підготовки, не відповів на всі тестові завдання, недостатньо аналізує історичні події, не відповів на додаткові питання.

Оцінки «FХ – Незадовільно» заслуговує студент, який не відповів на теоретичні питання з історії України, не виконав тестові завдання, не виявив певного рівня підготовки.