Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІСПИТ_ЕД.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
102.4 Кб
Скачать

Практичне завдання до іспиту

Зразок

1. Заповнити електронно-реєстраційну контрольну картку документа, що надійшов до Вашої установи.

2. Накласти резолюцію на документ.

3. Визначити виконавців.

4. Створити реєстр передачі.

5. Підтвердити отримання документа у підрозділі.

6. Відстежити рух документа.

7. Переглянути зареєстровані документи.

8. Створити бланки запитів для відбору документів по датах, виконавцях, назвах, прийнятих та розісланих по установах, виконаних за квартал тощо.

9. Накласти цифровий підпис на документи та відправити їх керівникам підрозділів.

10. Отримати документи з цифровим підписом, встановити їх оригінальність і достовірність.

11. Виконати операції шифрування документів та відправити їх керівникам підрозділів.

12. Отримати зашифровані документи, розшифрувати та прочитати їх.

Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи

Самостійна робота студентів – один з основних засобів оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від аудиторних навчальних занять.

Самостійна робота є однією із складових навчального процесу, на яку припадає значний обсяг навчального часу. При цьому студент є активним учасником навчального процесу, набуває навичок самоорганізації, самостійного пошуку інформації, прийняття рішень і т.д. Правильна організація самостійної роботи дозволяє максимально індивідуалізувати навчання, підвищити ефективність навчального процесу в цілому.

Головною метою самостійної роботи є закріплення, розширення та поглиблення набутих у процесі аудиторної роботи знань, вмінь та навичок, а також самостійне вивчення та засвоєння нового матеріалу під керівництвом викладача, але без його безпосередньої участі.

Одним із видів самостійної роботи є опрацювання лекційного матеріалу, визначення головного у змісті лекції, засвоєння її основних моментів. При цьому не слід дослівно записувати за лектором, а своїми словами фіксувати найсуттєвіше: тему, її основні питання та положення. Записувати слід акуратно і чітко, краще у зошиті в клітинку (через клітинку). На сторінках конспекту залишати широкі поля для додаткових поміток під час самостійної роботи над літературою.

Щоб зрозуміти і добре засвоїти лекційний матеріал, до кожної наступної теми слід ретельно готуватись: систематично опрацьовувати матеріал попередньої лекції, і, якщо це необхідно, опрацювати рекомендовану літературу, повторювати пройдений матеріал, на який лектор посилається при викладанні нового, якщо з певних причин лекція пропущена, її необхідно законспектувати і опрацювати самостійно, незрозумілі питання з’ясувати на консультації.

Самостійна робота слухачів над навчальною дисципліною «Електронний документообіг» для спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» включає такі форми:

- самостійне вивчення теоретичних питань тем дисципліни, які не були або стисло розглянуті на лекційних заняттях;

- самостійна робота з літературними джерелами з метою кращого засвоєння програмного матеріалу після відвідування лекцій;

- остаточне виконання завдань практичних занять та оформлення звіту про виконання практичних завдань;

- підготовка реферату.

Всі завдання самостійної роботи слухачів є обов’язковими, виконуються у встановлені терміни, з відповідною максимальною оцінкою та передбачають певні форми звітності щодо їх виконання. Обов’язкові завдання виконуються кожним без винятку студентом у процесі вивчення дисципліни.

Питання, що виникають у студентів стосовно виконання запланованих завдань, вирішуються на консультаціях, які проводяться згідно з графіками, затвердженими кафедрою.

Викладач систематично контролює самостійну роботу студентів: перевіряє конспекти, виконання завдань творчого характеру, надає необхідну допомогу для активізації навчальної діяльності студентів.