Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформаційне забезпечення рекламної діяльності.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
124.93 Кб
Скачать

19

Зміст

1. Теоретична частина....................................................................................3

1.1. Інформаційне забезпечення рекламної діяльності.....................3

1.2. Суть, етапи та напрямки рекламного дослідження....................6

2. Практична частина....................................................................................14

2.1. Визначення рекламної послуги..................................................14

2.2. Підготовка методики дослідження споживачів послуг(тест, опитування, телефонна бесіда, онлайн голосування)......................15

2.3. Ціновий аналіз рекламних послуг..............................................17

1. Теоретична частина

1.1. Інформаційне забезпечення рекламної діяльності

Рекламна діяльність туристичного підприємства супроводжується використанням прийомів, що враховують ступінь невизначеності і ризику. Останній можна в значній мірі зменшити, розташовуючи надійної в достатніх обсягах, реальною і своєчасною інформацією.

Інформаційне забезпечення реклами є частиною загальної системи маркетингової інформації туристичного підприємства. Тому основні засади формування інформації в рекламній діяльності досить універсальні:

- актуальність;

- достовірність;

- релевантність;

- повнота відображення;

- цілеспрямованість;

- узгодженість та інформаційне єдність. Актуальність інформації означає реальне відображення в кожен момент часу стану рекламної діяльності.

Достовірність даних ґрунтується на точному відтворенні об'єктивного стану і розвитку ситуації.

Релевантність дозволяє отримувати відомості в точній відповідності зі сформованими вимог і уникнути роботи з непотрібними даними.

Повнота відображення необхідна для об'єктивного обліку всіх чинників, що формують або що впливають на стан та розвиток рекламної діяльності туристичного підприємства.

Цілеспрямованість даних орієнтує їх на конкретні цілі та завдання.

Узгодженість та інформаційне єдність вимагають розробки такої системи інформації, при якій виключалася можливість суперечливих висновків.

Як і маркетингова інформація щодо забезпечення управління рекламою умовно поділяється на такі види:

- внутрифирменная;

- зовнішня;

- первинна.

Внутріфірмова поточна інформація, звана іноді системою внутрішньої інформації, поєднує дані, джерелом яких є саме туристське підприємство, його підрозділу і співробітники: бухгалтерська та статистична звітність; дані про показники поточного збуту, обсяги витрат і одержуваних доходи; матеріали раніше проведених досліджень; ділове листування. Як правило, внутрифирменная інформація носить оперативний характер, полегшує керівникам і фахівцям прийняття рішень з управління рекламою, але зазвичай не використовується у відриві від інших джерел і видів інформації, оскільки не містить багатьох необхідних відомостей.

Зовнішня поточна інформація являє собою комплекс джерел, за допомогою яких можна отримати дані про події та ситуації, що складаються в зовнішній маркетингової середовищі туристичного підприємства. Основними її джерелами є:

- статистичні видання;

- довідники;

- засоби масової інформації;

- законодавчі і нормативні акти;

- книги, підручники і навчальні посібники;

- рекламна діяльність конкурентів;

- спеціалізовані виставки та ярмарки;

- канали особистої комунікації;

- комерційні банки і бази даних.

Зовнішніх джерел інформації дуже багато, тому зібрати всі відомості, що належать до сфери інтересів підприємства, практично неможливо. Необхідно виходити з того, що розподіл даних підпорядковується ефекту Парето, тобто. 80 % інформації міститься в 20 % джерел. Отже, із загального обсягу джерел необхідно вибрати найцінніші, що в свою чергу вимагає подвійний оцінки - як самих джерел, так і містяться в них відомостей.

У багатьох випадках характер і обсяг наявної внутрішньофірмової і зовнішньої поточної інформації недостатні для організації ефективної рекламної діяльності. У зв'язку з цим фірми вдаються до збору первинної інформації. Основними методами її збору є опитування, спостереження і експеримент.