Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО КУРСОВОЇ_OK2-2014.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
162.82 Кб
Скачать

1. Завдання для курсової роботи

Курсова робота з комп’ютерного дизайн-проектування— це самостійна науково-дослідницька робота студента, мета якої полягає у набутті студентом знань з комп’ютерного проектування, вміння і навиків працювати зі спеціальною літературою, самостійно аналізувати і узагальнювати матеріал, робити і формулювати власні висновки та пропозиції.

Кращі курсові роботи можуть бути рекомендовані для участі в конкурсах наукових студентських робіт.

Курсову роботу з комп’ютерного дизайн-проектування виконують студенти денної форми навчання третього курсу факультету дизайну (спеціалізації "Графічний дизайн").

2. Етапи виконання курсової роботи

Підготовка курсової роботи включає в себе наступні етапи:

1. Вибір теми та її реєстрація на кафедрі графічного дизайну і реклами.

2. Підбір, вивчення спеціальної літератури.

3. Складання плану курсової роботи.

4. Викладення матеріалу.

5. Оформлення курсової роботи.

6. Захист курсової роботи.

2.1. Вибір теми та її реєстрація на кафедрі

Теми курсових робіт з комп’ютерного дизайн-проектування щорічно оновлюються і затверджуються на засіданні кафедри. Студентам надається право вибору теми курсової роботи, запропонованої кафедрою, або ж пропозиції своєї теми з відповідним обгрунтуванням. Тільки за наявності згоди наукового керівника студент має право працювати над запропоно-ваною ним темою. При виборі теми студенту слід керуватися своїми інтересами до певної проблеми, можливостями підбору літератури та ін.

Обрана студентом тема курсової роботи реєструється лаборантом кафедри у відповідному журналі. Після реєстрації теми курсової роботи студент не має права самостійно її міняти. Кафедрою призначається науковий керівник курсової роботи.

Орієнтовний перелік тем дипломних робіт наведений нижче.

2.2. Підбір, вивчення спеціальної літератури та нормативно-правових актів

Підбір, вивчення спеціальної літератури є важливою складовою виконання курсової роботи. Практично, від якості та добросовісності виконання даного етапу багато в чому залежить якість самої курсової роботи.

Інформацію про літературу стосовно вибраної теми курсової роботи, в першу чергу, можна одержати на кафедрі графічного дизайну. Крім цього, необхідно опрацювати такі журнали, як та ін.

Як майбутнім дизайнерам, студентам слід серйозну увагу приділити підбору і вивченню, які публікуються в таких виданнях, як: та ін.

2.3. Складання плану курсової роботи

Після ознайомлення з спеціальною літературою за обраною темою курсової роботи студент складає план роботи, який включає в себе розділи та підрозділи. Кількість розділів та підрозділів не регламентується, однак слід мати на увазі, що недоцільно виділяти невеликі за обсягом розділи (до 5 сторінок) або підрозділи (1-3 сторінки). Як правило, курсова робота складається з 2-х розділів, кожний з яких складається з підрозділів. В окремих випадках, коли матеріал важко розбити на декілька частин через його тісну змістовну і логічну послідовність, розділ можна не розбивати на підрозділи.

План роботи слід погодити з науковим керівником.

При визначенні назв розділів і підрозділів необхідно знати, що назва розділу не може повторювати назву теми роботи, а назва підрозділу повторювати назву розділу.

У процесі роботи над курсовою роботою в план роботи можуть бути внесені зміни, обумовлені недостатністю зібраного матеріалу та іншими причинами.