Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні рекомендації_курсова.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
32.94 Кб
Скачать

11

Міністерство культури україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

для студентів напряму підготовки

«Культурологія»

КИЇВ – 2013

Укладач:

Робоча програма затверджена на засіданні кафедри культурології

Обговорено та рекомендовано до видання Науково-методичною радою

Київського національного університету культури і мистецтв

ВСТУП

Курсова робота є одним із видів індивідуальних завдань навчально-дослідницького характеру, що виконується з метою закріплення та узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання та їх застосування для комплексного вирішення конкретного фахового завдання. Під час написання курсової роботи розвивається наукове мислення, вміння працювати зі спеціальною літературою, аналізувати та порівнювати різні погляди, чітко та логічно викладати свою думку, аргументувати свої позиції за допомогою конкретних фактів з практичного досвіду.

Студентам надається право вільного вибору теми роботи із запропонованого тематичного переліку.

Мета і завдання курсової роботи

Мета курсової роботи визначається потребою глибшого розуміння студентами специфіки діяльності закладів культури, оволодіння методами наукового дослідження та вироблення вміння використовувати їх на практиці.

Мета курсової роботи – в процесі написання курсової роботи розширити знання про діяльність закладів культури, проаналізувати наукових дослідження з теми дослідження та практичний досвід діяльності.

Зазначена мета, передбачає виконання таких завдань:

  1. Обґрунтування актуальності та значення теми курсової роботи

  2. Теоретичний аналіз наукової літератури.

  3. На основі вивченого матеріалу виявлення проблем, що виникають в діяльності закладів культури, визначення оптимальних шляхів їх вирішення.

  4. Використанню методів наукового дослідження для вивчення практичної діяльності сучасних закладів культури.

  5. Узагальнення зібраного практичного матеріалу, його аналіз, співставлення з результатами наукових досліджень.

  6. Оцінка стану дослідженяі діяльності закладу культури, формування власних пропозицій та рекомендацій.

Загальні вимоги до курсової роботи

Першочерговою вимогою до курсової роботи є її науковість, яка забезпечується творчим підходом до досліджуваної проблематики, глибоким висвітленням усіх її аспектів. Вона передбачає також вміння робити узагальнення і висновки на основі отриманих результатів, що дають підстави для відповідних рекомендацій.

Під час написання курсової роботи необхідно дотримуватися таких вимог: логічна послідовність у викладі матеріалу, композиційність, чітка структурованість (поділ на розділи та параграфи), самостійність виконання, аргументованість положень і доказовість висновків

Загальний обсяг курсової роботи складає 30-40 сторінок друкованого тексту (редактор Microsoft Word, NTR, шрифт 14, інтервал 1,5). Значне перевищення встановленого обсягу може бути свідченням недостатнього орієнтування студента в матеріалі, його невміння відмежовувати головне від другорядного, тобто свідчить не стільки про ретельність підготовки наукової роботи, скільки про невміння узагальнювати та логічно будувати дослідження. В той же час надто малий обсяг роботи не дозволяє з достатньою повнотою розкрити тему.

Крім того, має бути витримане оптимальне співвідношення між структурними складовими роботи. Так, зокрема, сумарний обсяг вступу і висновків не повинен перевищувати п’ятої частини її загального обсягу.

При наявності значних відхилень від викладених вище вимог робота повертається студентові для доопрацювання чи переробки.