Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації до курсової.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Міністерство культури україни

ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ «МИКОЛАЇВСЬКА ФІЛІЯ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ»

ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ І БІЗНЕСУ

КАФЕДРА ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВИХ РОБІТ

для студентів напряму підготовки 6.020105

«Документознавство та інформаційна діяльність»

МИКОЛАЇВ-2013

1. Загальна характеристика

Курсова робота - самостійне навчально-наукове дослідження студента, яке виконується з певного курсу, вона виконується з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання. Тематика курсових робіт відповідає завданням навчальної дисципліни і тісно пов’язана з практичними проблемами конкретного фаху. Курсова робота дозволяє систематизувати отримані теоретичні знання, перевірити їх якість; виявити здатність студента до самостійного осмислення проблеми, творчого критичного їх дослідження; вміння збирати, аналізувати і систематизувати літературні джерела; здатність застосовувати отримані знання при вирішенні практичних завдань; володіння навичками методів дослідження; вміння формулювати висновки, пропозиції і рекомендації з предмета дослідження; проконтролювати вміння студента правильно організувати свою дослідницьку роботу та оформити її результати.

Дипломна робота - це кваліфікаційне навчально-наукове дослідження студента, яке виконується на завершальному етапі навчання студентів у вищому навчальному закладі. Дипломна робота має комплексний характер і пов’язана з використанням набутих студентом знань, умінь та навичок з спеціальних дисциплін. У більшості випадків дипломна робота є продовженням більш поглибленої розробки теми курсової роботи. Вона передбачає систематизацію, закріплення, розширення теоретичних і практичних знань зі спеціальності та застосування їх при вирішенні конкретних наукових, виробничих та інших завдань. Вимоги до дипломних робіт: актуальність тематики, відповідність її сучасному стану книгознавства, бібліотекознавства, бібліографознавства та перспективам їх розвитку, практичним завданням відповідної сфери; вивчення та критичний аналіз видань з теми; вивчення та характеристика історії досліджуваної проблеми та її сучасного стану; чітка характеристика предмета, мети і методів дослідження, опис та аналіз методів збору первинної інформації; узагальнення результатів, обґрунтування їх, висновки та практичні рекомендації. До захисту допускаються студенти, які подали в установлений термін дипломну роботу і позитивні відзиви на неї. Вони звільняються від державного іспиту зі спеціальності.

Курсова (дипломна) робота як самостійне навчально-наукове дослідження має виявити рівень загальнонаукової та спеціальної підготовки студента, його здатність застосовувати одержані знання під час вирішення конкретних проблем, його схильність до аналізу та самостійного узагальнення матеріалу з теми дослідження. Студенту може вибрати тему курсової та дипломної робіт із визначених випусковими кафедрами або запропонувати свою тему. Керівництво курсовими та дипломними роботами здійснюється кваліфікованими викладачами. Організація і контроль за процесом підготовки й захисту курсових та дипломних робіт покладається на завідуючих кафедрами. Тематика курсових та дипломних робіт щорічно корегується з урахуванням набутого досвіду, побажань спеціалістів, які беруть участь у рецензуванні робіт, і рекомендацій Державної екзаменаційної комісії. Незалежно від обраної теми робота структурно повинна містити: титульний аркуш; зміст; перелік умовних позначень (при необхідності); вступ; кілька розділів і підрозділів, що розкривають теорію питання та досвід практичної роботи; висновки; список використаної літератури, додатки. Текст роботи можна використати для наступного написання та оформлення доповіді, реферату, статті та ін.