Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Meyta_zapiska_ne_zagubiti.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.75 Mб
Скачать

Загальні положення

Даний проект водопостачання та каналізування розроблений у відповідності з:

1. Архітектурно-будівельним та технологічним завданням.

2. СНиП 2.04.01-85; СНиП 2.04.02-84, СНиП 2.04.03-85 та ВНТП 04-86.

3. Технічні умови на водопостачання спортивного комплексу в м. Електросталь Московської області, прт. Південний.

Характеристика санітарно-технічних систем житлового будинку

Об’єкт: спортивний комплекс в м. Електросталь Московської області, прт. Південний представляє з себе 4-ох поверхову будівлю з будівельним обсягом 6328м3

Будівля обладнується:

-системою водопроводу холодної води на господарчо-питні та протипожежні потреби;

-системою водопроводу гарячої води з циркуляцією;

-системою побутової каналізації;

-системою виробничої каналізації;

-системою внутрішніх водостоків;

Забезпечення водою будівлі передбачається від зовнішньої мережі водопроводу. Забезпечення гарячою водою передбачається від теплового вузла (ІТП).

Відведення побутових і виробничих стоків передбачається у зовнішню мережу міської каналізації. Відведення дощових стоків передбачається на вимощення в бетонні лотки.

Мережа холодної та гарячої води проектується з сталевих водогазопровідних оцинкованих труб по ГОСТ3262-75 діаметром 100-15мм. На мережі холодного водопроводу встановлюються пожежні крани D50мм, укомплектовані пожежними рукавами D51мм, L = 20м і пожежними стволами з діаметром сприском 16мм. Приміщення парильної (сауни) обладнується по периметру дренчерних пристроїв (з перфорованого сухотрубу, приєднаного до внутрішнього водопроводу), з управлінням перед входом в парильну, згідно СНіП31-05-2003 п. 6.3.9. Підводка до приладів, розташованих в санітарних приміщеннях блоку гуртожитку, прийнята індивідуальної із металополімерних труб від розподільного колектора.

Мережа каналізації проектується з поліпропіленових труб. На стояках передбачається міжповерхових установка компенсаційних патрубків.

Мережа внутрішнього водостоку прокладається з поліпропіленових труб і сталевих електрозварювальних труб по ГОСТ10704-91.

Відведення води з приямків, розташованих в підвальній частині будівлі, передбачається зануреними насосами, що працюють в автоматичному режимі.

Трубопроводи гарячої та холодної води, які прокладаються в нішах і нижче відм. 0.000 ізолюються від тепловтрат і випадання конденсату відповідно. Сталеві труби, прокладені відкрито, без ізоляції, а також чавунні труби та фасонні частини до них, фарбуються олійною фарбою за два рази.

Виробництво робіт і приймання в експлуатацію систем водопроводу і каналізації вести у відповідності зі СНиП 3.05.01-85, СП40-107-2003 і СП40-103-98.

1. Розрахунково-конструктивний розділ

1.1. Система внутрішнього водопроводу холодної води в1.

1.1.1. Обґрунтування прийнятої системи внутрішнього водопроводу холодної води

Для подачі води на господарсько–питні потреби будинку приймається система господарсько–питного водопостачання В1, що подає воду у сантехнічні прилади і складається з наступних елементів: ввід, водомірний вузол, насосна установка, водопровідна мережа, запірна арматура. Так як будинок має 4 поверхи, то влаштовуємо об’єднаний господарсько-питний і протипожежний водопровід. Крім того, відповідно до п. 10.7 СНиП 2.04.01–85 передбачено встановлення поливальних кранів по одному на 60–70 м периметру будинку, для поливу зелених насаджень і тротуарів. Поливальні крани проектуються в нішах зовнішніх стін і підключаємо до магістральних ліній внутрішнього холодного водопроводу.

Внутрішня водопровідна мережа прийнята тупиковою, з нижньою розводкою. Магістраль прокладається приховано під стелею підвалу (вздовж капітальних стін) з ухилом 0,003 у бік вводу. До неї приєднуються стояки і поливальні крани. Водопровідні стояки розміщуються у санвузлах за унітазами. Підводки до приладів розміщені відкрито над підлогою.

Водопровідна мережа будинку монтується зі сталевих водогазопровідних оцинкованих труб . Стояки з пожежними кранами зі сталевих водогазопровідних оцинкованих труб 50 по ГОСТ 3262-75. Стояки холодного водопостачання прокладаються в ізоляції. Трубопроводи в місцях можливого охолодження теж ізолюються.

Для водо розбору передбачено змішувачі, оскільки в будинку запроектована система гарячого водопостачання. Для управління потоком води на мережі водопроводу проектуємо встановлення запірно-регулюючих вентилів: у водомірних вузлах, на відгалуженнях від магістралі до стояків, до поливальних кранів, на вводах у приміщення, перед зливними бачками.

Проектується один ввід. Для обліку витрат води передбачаються лічильники.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]