Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Земельное Право.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
86.53 Кб
Скачать

25. Територіальні громади мають право на землі:

всі землі в межах населених пунктів крім земель державної та приватної власності, земельні ділянки, на яких розташовані будівлі, споруди, ін. об’єкти нерухомого майна комунальної власності незалежно від місця розташування.

26. Суб‘єктами права державної власності є:

Держава

27. Землі сільськогосподарського призначення можуть передаватись у власність іноземним громадянам, іноземним юридичним особам та іноземним державам:

прийнятими у спадщину і підлягають відчуженню впродовж року. Іноземні держави можуть придбати у власність земельні ділянки для розміщення будівель і споруд дипломатичних представництв.

28. Іноземні юридичні особи мають право на придбання:

Земельних ділянок несільськогосподарського призначення

29. У спільній сумісний власності перебувають земельні ділянки:

а) подружжя; б) членів фермерського господарства, якщо інше не передбачено угодою між ними; в) співвласників жилого будинку.

30. Спільна власність це: коли земельна ділянка може належати на праві власності не лише одній, а й кільком особам (суб'єктам права власності) одночасно.

31. Суб‘єктами права спільної власності є: фізичні особи, юридичні особи, а також держава, територіальні громади, якщо інше не встановлено законом

32. Спільна часткова власність виникає: за згодою співвласників, в тому числі шляхом укладення договору про порядок володіння та користування спільним майном.

33. Спільна часткова власність це: власність, право на яку мають дві і більше фізичні та (або) юридичні особи з визначенням у правоустановлюючих документах розміру часток власності кожного співвласника.

34. Спільна сумісна власність це: спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності

35. Які земельні ділянки передаються у постійне землекористування: земельні ділянки, які перебувають у державній або комунальній власності.

36. Право постійного користування земельною ділянкою це: право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

37. Оренда земельної ділянки це: засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності.

38. Види оренди: Операційна, фінансова

39. Умови договору суборенди:

- орендована земельна ділянка або її частина може передаватися орендарем у суборенду без зміни цільового призначення, якщо це передбачено договором оренди або за письмовою згодою орендодавця;

- умови договору суборенди земельної ділянки повинні обмежуватися умовами договору оренди земельної ділянки і не суперечити йому;

- строк суборенди не може перевищувати строку, визначеного договором оренди землі;

- у разі припинення договору оренди чинність договору суборенди земельної ділянки також припиняється;

- договір суборенди земельної ділянки підлягає державній реєстрації, а за згодою сторін договір суборенди посвідчується нотаріально;

- передача в суборенду земельних ділянок, на яких розташовані цілісні майнові комплекси підприємств, установ і організацій державної або комунальної власності, а також заснованих на майні, що належить Автономній Республіці Крим, та їх структурних підрозділів, забороняється.