Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
420
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
181.25 Кб
Скачать

Обов'язки командира взводу по «Бойовій тривозі»

Після оповіщення посильним своєчасно прибути в підрозділ у польовій формі одягу зі спорядженням, валізою, в якій зберігається все необхідне особисте майно.

1. Отримати пістолет, індивідуальний дозиметр, протигаз, засоби хімічного захисту.

2. Доповісти командиру роти про прибуття, отримати (уточнити) задачу.

3. Відбути до особового складу взводу.

4. У районі збору по тривозі перевірити наявність особового складу взводу, озброєння, бойової техніки і майна, прибуття виділених команд, перевірити готовність до висунення і доповісти командиру роти про готовність.

5. У складі роти вивести взвод в район зосередження.

6. У районі зосередження розташувати взвод в указаному місці, організувати спостереження і охорону, підготовку техніки, озброєння та особового складу до майбутніх бойових дій.

Дії підрозділів за сигналом «Збір»

При виході частин і підрозділів на навчання, райони гасіння пожежі або ліквідації стихійних дій, а також для відпрацювання дій військ по бойовій тривозі і вирішенні інших завдань їм може бути оголошений «ЗБІР».

Збір у всіх випадках проводиться без оголошення бойової тривоги.

Збір частини оголошується командиром з’єднання або старшим командиром. Для збору в підрозділі встановлюється єдиний постійно діючий сигнал.

Порядок збору частин і підрозділів визначається спеціальною інструкцією, затвердженою вищестоящим командиром. В інструкції вказується склад виведених військ, район збору, порядок оповіщення особового складу та інші питання.

У всіх випадках при оголошенні «Збору» особовий склад повинен діяти швидко і організовано, дотримуючись маскування, а також знати інструкцію та порядок дій в частині, що їх стосується.

Дії взводу при приведенні механізованого (танкового) взводу у вищу ступінь бойової готовності (Варіант)

1. Після отримання (оголошення) сигналу «Бойова тривога» («Навчальна бойова тривога») від чергового по роті негайно встати з ліжка та діяти за раніше доведеним бойовим розрахунком.

Бойовий розрахунок уточнюється щоденно та доводиться напередодні, під час вечірньої перевірки.

2. Військовослужбовці 1 механізованого відділення взводу з отриманням сигналу, не одягаючись, прискореним кроком (бігом) висуваються до кімнати зберігання зброї й отримують особисту зброю в комплекті по «Книзі видачі зброї та боєприпасів по тривозі».

Після отримання зброї повертаються в спальне приміщення для заправлення ліжка та підготовки майна відділення для здачі встановленим порядком.

3. Військовослужбовці 2 механізованого відділення взводу з отриманням сигналу одягаються по формі № 4 та слідують до кімнати зберігання речового майна для отримання скомплектованих речових мішків, захисних шоломів, засобів індивідуального захисту (загальновійськового захисного комплекту ОЗК та протигазу).

Після отримання речового майна, встановленим порядком отримують індивідуальну зброю.

4. Військовослужбовці 3 механізованого відділення взводу, з отриманням сигналу одягаються по формі № 4, заправляють ліжка, готують майно відділення до здачі.

Після отримання солдатами 2 мвідд речового майна, слідують у кімнату зберігання речового майна, де отримують скомплектовані речові мішки, захисні шоломи, засоби індивідуального захисту (загальновійськовий захисний комплект ОЗК та протигаз).

Після отримання речового майна – отримують індивідуальну зброю в кімнаті зберігання зброї.

5. Зі складу 1 мвідд виділяються 2 військовослужбовця для отримання та виносу з кімнати зберігання зброї металевої скрині з патронами.

З цією скринею 2 військовослужбовця відділення слідують в парк бойових машин, загружають його в десантне відділення 1 мвідд та очікують військовослужбовців 2 та 3 відділень для подальших сумісних дій.

6. Зі складу 2 мвідд виділяються 2 військовослужбовця для отримання та виносу з канцелярії роти (кімнати підготовки офіцерів роти) металевої скрині (папки) командира взводу по тривозі, яка опечатана.

В цій скрині повинні знаходитися наступні документи:

  • список особового складу взводу;

  • робочий зошит командира з визначеними обов’язками особового складу по тривозі;

  • розклад занять на особливий період (проведення бойового злагодження);

  • конспекти для проведення занять у особливий період;

  • бойовий розрахунок взводу;

  • робоча карта командира взводу (план).

З цією скринею 2 військовослужбовця відділення слідують в парк бойових машин, загружають його в десантне відділення 2 мвідд та очікують військовослужбовців 1 та 3 відділень для подальших сумісних дій.

Рис. 1. Порядок дій взводу при оголошенні тривоги (варіант)

Соседние файлы в папке Tema 19 НЗ Дії при підйомі по тривозі++