Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
420
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
181.25 Кб
Скачать

Дії посильних, водіїв і навантажувальних команд за сигналом «Бойова тривога»

1. Після отримання (оголошення) сигналу «Бойова тривога» («Навчальна бойова тривога») від чергового по роті військовослужбовець, який згідно бойового розрахунку є посильним за командиром взводу в термін 40 сек. одягається, отримує в кімнаті зберігання зброї особисту зброю (АК-74).

2. Після отримання зброї бігом висувається до чергового частини (з’єднання), відмічається у нього в «Журналі оповіщення» та визначає прізвище офіцера, за яким буде слідувати для оповіщення.

3. Після проведення додаткового інструктажу у чергового частини прискореним кроком (бігом) або на спеціальному транспорті (якщо офіцер мешкає далі, ніж 5 км від військової частини) прибуває до командира взводу та доводить йому особисто час оголошення сигналу та його зміст.

4. По зворотному маршруту, не відволікаючись та не випускаючі зброю з рук, повертається у військову частину, доповідає черговому частини про результати оповіщення та слідує в район формування колони взводу, де в подальшому діє в складі відділення.

Водії, отримавши майно, зброю і комплект ключів від люків, під командою старшого водія роти убувають в парк, розкривають парк (сховища), знімають ОВТ зі зберігання, готують машини до заведення (взимку запускають підігрівачі), заводять БМП (БТР, танки) і під керівництвом техніка роти (офіцера) виводять їх з парку району збору (посадки особового складу) по тривозі.

Завантажувальні команди, отримавши майно, зброю і протигази, під командою старшого слідують до об'єктів (складам), завантажують озброєння, боєприпаси й інше матеріально-технічне майно і зменшуються в район збору по тривозі, доповідають про прибуття і виконану роботу командиру роти.

Решта особового складу підрозділу за сигналом «Бойова тривога» проводять світломаскування (вночі), збирають туалетні приналежності, речові мішки, шинелі, повзводно згідно з розрахунком і черговості отримує зброю, боєприпаси, ящики з пістолетами, приціли і прилади спостереження, засоби хімічного захисту. Заступники командирів взводів шикують взводи, перевіряють наявність особового складу, зброї та іншого майна, розписуються в книзі видачі зброї та боєприпасів у чергового по роті за його отримання і бігом строєм прямують у район збору (посадки) по тривозі.

У районі збору по тривозі

1. Формується ротна колона.

2. Командири взводів, роти уточнюють наявність особового складу, озброєння і техніки.

3. Проводиться посадка на БМП (БТР) і укладання ящиків з боєприпасами та майном. Після доповіді командиру батальйону командир роти виводить колону за заздалегідь визначеним маршрутом у район зосередження.

У районі зосередження організується розташування підрозділу, спостереження, охорона, маскування, інженерне обладнання, екіпірування особового складу та підготовка його до виконання бойового завдання. Проводиться підготовка озброєння та боєприпасів до бойового застосування.

Обов'язки командира відділення по «Бойовій тривозі»

1. Своєчасно подати команду відділенню на екіпіровку, отримання зброї та винесення з казарми закріпленого майна.

2. Перевірити наявність особового складу, озброєння і майна відділення.

3. У складі взводу вивести відділення району збору по тривозі.

4. В районі збору по тривозі після приїзду БМП (БТР) завантажити майна, здійснити посадку відділення, призначити спостерігача і доповісти командиру взводу про готовність до руху.

5. З прибуттям в район зосередження розташувати БМП (БТР) та відділення у вказаному місці, приступити до маскування. Перевірити справність ОВТ, приладів нічного бачення, засобів захисту та пожежогасіння, засобів зв'язку та світломаскування, заправлення пальним, наявність та правильність укладки боєприпасів, засобів спеціальної обробки, шанцевого інструменту, поповнити до норми необхідними боєприпасами, пальним та іншими матеріальними засобами.

Про виконану роботу доповісти у встановлений час командирові взводу.

Соседние файлы в папке Tema 19 НЗ Дії при підйомі по тривозі++