Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
133
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
133.63 Кб
Скачать

3.2. Відбиття атаки противника.

З переходом противника в атаку командир батальйону (роти) зосереджую вогонь всіх засобів по найбільш загрозливій частині переднього краю оборони. Штатна і придана артилерія зосередженим вогнем і вогнем по окремих цілях, рухомим і нерухомим загороджувальним вогнем завдає ураження противнику, руйнуючи його бойові порядки, створює вигідні умови для знищення його вогнем танків, БМП, ПТКР і гранатометами з максимальних дальностей стрільби. У міру підходу противника до переднього краю вогонь артилерії, танків та інших вогневих засобів доводиться до найвищого напруження, підрозділи, які обороняються, відсікають піхоту від танків.

Якщо противник атакує на бойових машинах піхоти (БТР), вогонь всіх протитанкових засобів батальйону зосереджується на знищенні його танків, БМП, БТР.

Якщо атака здійснюється в пішому порядку, в першу чергу знищуються броньовані цілі противника, а його мотопіхота знищується по мірі її підходу –вогнем із стрілецької зброї.

В період дій своєї авіації артилерія завдає ураження його засобам протиповітряної оборони, а пости і пункти позначення за командами (сигналами) командирів підрозділів позначають свої війська.

З виходом противника в зону суцільного багатошарового вогню противник знищується вогнем всіх засобів.

В першу чергу знищуються танки з тралами і танки, які подолали мінні поля. Піхоту противника на відстані 30-40 м від переднього краю особовий склад закидає гранатами, а противника, якій увірвався на передній край оборони, знищують вогнем впритул, гранатами і в рукопашному бою.

Щоб не допустити розповсюдження противника по ходах сполучення і траншеях, в них швидко установлюється раніше підготовлені їжаки, рогатки та інші загородження. Танки, БМП (БТР), які входять до складу бронегрупи, під прикриттям аерозолів (димів) або, використовуючи потайні шляхи, можуть підійти і зайняти позиції в своїх опорних пунктах. Під час бою велика увага приділяється протиповітряній обороні. Зенітний підрозділ, а також механізовані (танкові) підрозділи, не зайняті боєм з наземним противником, відбивають атаки літаків і вертольотів противника, які низько летять.

Управління підрозділами командир батальйону здійснює з командно-спостережного пункту. При цьому до початку вогневої підготовки управління здійснюється по телефону, а з початком – по радіо, за необхідністю рухомими засобами. Якщо противник вклинився в район оборони командир батальйону повинен вогнем всіх засобів і бронегрупою зупинити його подальше проникнення по фронту і в глибину, закріпити свої фланги на ділянці вклинення і придушити противника вогнем.

Танки, які прорвалися, знищуються вогнем всіх протитанкових засобів, танків і БМП з займаних позицій. Артилерія веде вогонь прямою наводкою. Вогневі засади з підходом до них противника, який прорвався, за командою командира батальйону або самостійно раптово відкривають вогонь, знищуючи в першу чергу танки та інші броньовані машини, примушують уцілілі танки і піхоту противника наступати в невигідному для цього напрямку або на заздалегідь підготовлені мінно-вибухові загородження. Командир батальйону, крім того, може висунути до місця вклинення танки (БМП) другого ешелону на вогневий рубіж, а протитанкові підрозділи на рубіж розгортання, підготовлені на цьому напрямку.

Противник, який вклинився на стику з сусіднім батальйоном знищується у взаємодії з сусідом вогнем усіх засобів, а при сприятливих умовах обстановки і рішучою контратакою.

Якщо противник обійшов район оборони, батальйон організує кругову оборону і продовжує утримувати займані позиції. Частина вогневих засобів переміщується на загрозливий напрямок. В сприятливих умовах обстановки знищення противника, що вклинився, здійснюється контратакою другого ешелону.

Соседние файлы в папке Tema 10 М(Т) бат-н в обороні++