Скачиваний:
35
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
8.09 Mб
Скачать

SWOT-АНАЛІЗ

Сильні сторони:

Географічно диверсифіковані операції

Оптимізована стратегія фінансування

Фінансовий ризик-менеджмент

Фокус на дослідження і розробку

Фокус на стійкість

Можливості:

Ріст попиту на рідкі види їжі чи напої

Ріст попиту в країнах, що розвиваються

Розробка нових видів продукції

Поліпшення технологій випуску молочної продукції

Слабкі сторони:

Концентрація доходів лише на сегменті Tetra Pak

Сверхзалежність від послуги пакування

Загрози:

Недостатня увага питанням безпеки харчових продуктів

Винахід альтернативних методів зберігання товарів

Недостатність екологічного контролю

КОНКУРЕНТИ

Група «Вімм-Білль-Данн», що виробляє молоко «Будиночок у селі» і сік «J-7», працює і з іншими пакувальниками. Партнерські відносини «Вімм-Білль-Данн» підтримує і з компаніями SIG Combibloc, GEA Finnah, Senaplast, APV. Установка на підприємствах «Вімм-Білль-Данн» фасувальних автоматів ТВА, ліній GEA Finnah, систем одержання стерильного повітря і мийних систем Mariani (Італія) дає можливість підвищити якість та споживчі властивості продуктів, забезпечити продукти зручною для покупця упаковкою, оптимізувати процеси виробництва. Працює група і з вітчизняними пакувальниками – «Рус- картом», «Союзом» і «БФК-Інвест». Крім того, «Вімм-Білль-Данн» не купує в Tetra Рак концентрати для виробництва соків. Цією продукцією групу забезпечує компанія Cargill - найбільший у світі постачальник концентратів для виробництва соків. Саме з компанією Cargill була створена серія соків «J-7».

Працює з іншими постачальниками упаковки і «Лебедянський». Як заявив один із співробітників компанії, вона теж працює з австрійською SIG Combibloc. Ця упаковка нічим не поступається тетрапаковской, але у шведів все-таки суттєво більше замовлень. Причина в тому, що Combibloc прийшла на російський ринок у той час, коли у Tetra Рак вже були тут постійні замовники. Крім того, упаковка Combibloc приходить на фабрики вже у вигляді готових коробок, a Tetra Рак поставляється у вигляді картонного рулону, який можна нарізати під будь-який обсяг і форму.

Інші можливі конкуренти:

Evergreen Packaging (США)

KUKA AG (в минулому - IWKA Group. Німеччина)

RPC Group (Великобританія)

SIG Combibloc (Швейцарія)

Elopak (Норвегія)

Coesia Group (Італія)

ВИСНОВОК

Tetra Рак вважається абсолютним лідером галузі.

Більшість великих виробників соків і молока користуються саме Tetra Рак.

Компанія Tetra Рак і надалі провадить заходи втілення концепції сталого розвитку та корпоративної соціальної відповідальності.

Вирішуючи соціальні, екологічні та економічні наслідки нашої діяльності, Tetra Pak створює цінність бізнесу для всіх груп партнерів.

Tetra Pak продовжує співпрацю із партнерами, громадськими організаціями, постачальниками та місцевою владою і реалізовує ще масштабніші суспільні проекти.

«Ми впевнені, що разом досягнемо поставлених цілей. Ми хочемо бути орієнтиром як на міжнародному, так і на українському ринках, щоби надихати інші компанії втілювати ідеї сталого розвитку та відповідальності перед суспільством».

З повагою, Кестутіс Сліузас, Генеральний директор Tetra Рак в Україні