Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2 курс 2012.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

2. Мета навчальної практики

2.1. Метою практики є закріплення та поглиблення курсантами одержаних теоретичних знань з адміністративного та кримінального права, адміністративного процесу, основ роботи з платниками податків, організації діяльності підрозділів податкової міліції, адміністративної та профілактичної діяльності податкової міліції, ознайомлення з практичним досвідом боротьби зі злочинністю у сфері оподаткування, набутим структурними підрозділами податкової міліції, формування навичок за обраною спеціальністю і об`єднання теоретичного навчання з практичною діяльністю підрозділів податкової міліції.

2.2. У ході навчальної практики курсанти мають набути навичок та вмінь:

  • складання відповідних службових документів, пов`язаних з адміністративною діяльністю податкової міліції;

– проведення пропаганди правових знань та здійснення правового виховання громадян;

– суворого додержання дисципліни та законності працівниками підрозділів податкової міліції.

2.3. Під час навчальної практики глибоко і всебічно вивчаються ділові та моральні якості курсантів щодо визначення доцільності використання їх на службі в підрозділах податкової міліції.

3. Організація навчальної практики

3.1. Наказом по університету встановлюється термін проходження практики і призначаються керівники зі складу досвідчених викладачів. За погодженням з ДПА України та УПМ визначаються підрозділи податкової міліції, в яких буде організована навчальна практика.

3.2. Наказом по УПМ визначаються безпосередні підрозділи податкової міліції для організації практики та її керівники зі складу найбільш досвідчених працівників.

3.3. Викладачі - керівники практики:

– проводять докладний інструктаж курсантів перед початком практики;

– здійснюють контроль за виконанням курсантами планів проходження практики;

– вивчають та аналізують досвід роботи випускників університету у відповідних підрозділах податкової міліції та вносять пропозиції щодо удосконалення навчального процесу;

– узгоджують з керівниками підрозділів податкової міліції організаційні питання проходження практики.

3.4. Організацію роботи щодо керівництва практикою здійснюють начальники підрозділів податкової міліції, де вона проводиться. На них покладаються обов’язки:

3.4.1. Забезпечити повне виконання програми, індивідуальних планів практики, контроль за їх реалізацією; встановити режим роботи курсантів-практикантів.

3.4.2. Підібрати зі складу підлеглих працівників безпосередніх керівників практики та затвердити відповідним наказом ГВПМ, УПМ, (ГУПМ).

3.4.3. Організувати своєчасне оформлення і видачу курсантам на період практики вкладишів до посвідчення особи, що підтверджують виконання ними обов’язків на конкретній посаді (Додаток № 6 ).

3.4.4. Відрекомендувати практикантів особовому складу підрозділу, пояснити їх правовий статус, обов’язки, роль і місце керівників практики та інших працівників підрозділу при виконанні завдань практикантами.

3.4.5. Проінструктувати практикантів, ознайомити їх з оперативною обстановкою, завданнями та функціями підрозділу податкової міліції, з його структурою, внутрішнім розпорядком, правилами техніки безпеки.

3.4.6. Створити практикантам необхідні житлово-побутові умови (надання по можливості безкоштовного житла, медичного обслуговування, комунальних послуг), а також забезпечити робочими місцями, необхідним майном, службовими бланками, літературою тощо.

3.4.7. Здійснювати систематичний контроль за організацією і проведенням практики.

3.4.8. Проводити виховну роботу з практикантами.

3.4.9. Аналізувати роботу практикантів і надавати допомогу в успішному виконанні ними програми практики.

3.4.10. Узагальнювати підсумки практики і подавати звіт начальнику УПМ.

3.4.11. Розглядати та затверджувати характеристики на практикантів.