Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика бакалавр 2009.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
82.94 Кб
Скачать

10

державна податкова адміністрація україни

Національний університет ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

.

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор з навчальної та методичної роботи

___________М.М.Касьяненко “____” _____________ 2009р.

п р о г р а м а

виробничої практики зі спеціальності

для підготовки бакалаврів

за напрямом “Право”

спеціальності 6.060100 “Правознавство”

Ірпінь 2009 р.

Програма практики складена відповідно до розпорядження ДПА України № 219 від 19.12.1999р. “Про виробничу практику студентів” освітньо-кваліфікаційної характеристики, затвердженої у 2004р.

Автор

Рецензент

Програму розглянуто і схвалено на засіданні кафедри фінансового права, протокол №____ від “___”___________2009 року.

Зав. Кафедри л.М. Касьяненко

Програму практики розглянуто і схвалено на засіданні вченої ради юридичного факультету, протокол №___ від “____” ______________ 2009 року.

Голова вченої ради факультету г.М. Самілик

Зав. відділом практичного навчання О.А. Ярова

Зав. Навчально-методичним відділом о.О. Бойко

  1. Загальні положення по організації виробничої практики зі спеціальності

1.1. Мета і завдання практики

Виробнича практика зі спеціальності є заключною частиною навчального процесу і проводиться після проходження студентами теоретичного курсу навчання у відповідності з навчальним планом підготовки бакалаврів права.

Основними завданнями практики є: узагальнення, систематизація, вдосконалення знань і навичок зі спеціальності, перевірка можливості самостійної роботи в сфері юридичної практики. Ця сфера характеризується тим, що пов’язана з розглядом юридичних справ, здійсненням юридично значущих дій. Професійна діяльність бакалавра безпосередньо пов’язана з необхідністю використання різних методів і засобів юридичної техніки.

Метою виробничої практики зі спеціальності є:

  • поглиблення і закріплення теоретичних знань, одержаних студентами при вивченні предметів навчального плану;

  • набуття практичного досвіду за «спеціальністю» “Правознавство”.

У результаті проходження виробничої практики студенти повинні:

  • вміти самостійно вирішувати певні питання юридичного значення;

  • набути навички розв’язання реальних завдань, використовуючи знання відповідних галузей права.

  1. Місце проходження практики

В сфері юридичної практики та професійної діяльності бакалавра права виділяється правотворча, правозастосовна та контрольна діяльність.

Студенти мають право самостійно обирати місце проходження практики, враховуючи майбутнє працевлаштування. З урахуванням вимог ринку праці прогнозованою зоною можливої професійної діяльності бакалавра права може бути діяльність на посадах: державного податкового інспектора, юрисконсульта підрозділу правового забезпечення органу ДПС України, помічника голови суду, судового виконавця, консультанта нотаріальної контори, інспектора відділу реєстрації актів громадянського стану, інспектора відділу соціального захисту населення, інспектора відділу працевлаштування, інспектора відділу кадрів, юриста-претензіоніста, інспектора митниці, працівника системи МВС та інше. Отже, практика може проводитись в органах державної податкової служби, управліннях юстиції, судах, господарських судах, прокуратурах, нотаріальних конторах, органах РАЦСу, органах внутрішніх справ і митних органів, апараті органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, юридичній і кадровій службах підприємств, установ, організацій всіх форм власності і видів господарювання, відділах соціального захисту населення тощо.

У певних випадках за рішенням кафедри студент може проходити виробничу практику зі спеціальності в Національному університеті ДПС України, якщо в майбутньому його робота буде пов’язана з науковою та педагогічною діяльністю.