Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика бакалавр 2009.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
82.94 Кб
Скачать

1.3. Керівництво виробничою практикою зі спеціальності

Керівництво і постійний контроль за проходженням виробничої практики зі спеціальності студентами здійснює керівник практики від Університету з числа викладачів, як правило, кафедри фінансового права.

Для керівництва практикою від підприємств, установ, організацій, державних органів призначаються особи з вищою освітою та відповідною кваліфікацією юриста.

Керівники практики від підприємства, установи, організації, державного органу є відповідальними за організацію роботи, навчання і трудову дисципліну студентів. Вони керуються програмою практики і графіком її проведення, узгодженим з керівником практики від Університету.

1.4. Обов’язки студента-практиканта

Перед початком практики студент зобов’язаний з’явитися на інструктивні збори студентів і прослухати інструктаж по охороні праці (техніці безпеки), отримати там направлення на практику, програму, щоденник та іншу необхідну документацію.

Для проходження практики в органі, на підприємстві, установі, організації студент повинен з’явитися в термін, який встановлений Університетом, пройти інструктаж по охороні праці (техніці безпеки), впевнитися в тому що є наказ про зарахування на практику з призначенням керівника від установи.

У період проходження виробничої практики зі спеціальності студенти зобов’язані повністю виконувати завдання, передбачені програмою практики, підпорядковуватись діючим, на підприємствах, установах, організаціях тощо, правилам внутрішнього розпорядку, вивчати і суворо дотримуватися правил охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії, брати активну участь в суспільному житті колективу, підприємства, установи, організації, нести відповідальність за якісне виконання роботи.

Також студент повинен вести щоденник з практики, в якому щодня записувати виконану роботу і регулярно здавати його для перевірки та затвердження керівникові від бази практики.

Після закінчення практики студент повинен отримати характеристику з оцінкою і підписом керівника практики від державного органу, підприємства, установи, організації, завірену печаткою.

1.5. Обов’язки керівника практики від Університету

Керівник практики від Університету призначається наказом ректора і зобов’язаний:

  • разом з адміністрацією Університету провести інструктивні збори студентів, які відбувають на виробничу практику зі спеціальності;

  • забезпечити студентів програмою практики, щоденниками та іншою необхідною документацією;

  • видати та роз’яснити студентам індивідуальні завдання у залежності від специфіки державного органу, підприємства, установи, організації, де вони будуть проходити практику;

  • згідно графіка постійно консультувати студентів з різних питань практики;

  • контролювати виконання студентами їх завдань;

  • перевірити звіти з практики і прийняти їх захист;

  • після закінчення практики подати короткий звіт на кафедру про результати практики з недоліками і пропозиціями по удосконаленню практичної підготовки студентів.