Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика 2 курс 2012.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
183.3 Кб
Скачать

5. Завдання курсантам на період ознайомчої навчальної практики.

5.1. З метою закріплення теоретичного курсу навчальних дисциплін під час проходження навчальної практики курсанти зобов’язані:

- ознайомитися зі структурною побудовою слідчих підрозділів і в цілому відділів, управлінь податкової міліції, завданнями та функціональними обов’язками співробітників;

- проаналізувати матеріали, довідки перевірок та аналізи діяльності слідчих підрозділів податкової міліції з питань дотримання законності в ході розслідування кримінальних справ, дотримання вимог Конституції України, законів «Про податкову службу в Україні», «Про міліцію» та інших нормативно-правових актів (у тому числі й відомчих), зафіксувати найбільш типові недоліки;

- ознайомитись із станом розслідування наявних кримінальних справ, порушених за фактами вчинення злочинів у сфері оподаткування в даному регіоні, за результатами чого скласти відповідну довідку.

5.2. Вивчити:

- планування роботи у слідчому підрозділі (періодичність, види планів, їх структуру, документи про результати виконання планів);

- порядок і форми взаємодії з ревізійними службами ДПС України, оперативними підрозділами податкової міліції, іншими слідчими підрозділами, а також з органами прокуратури та правоохоронними органами інших відомств.

6. Оформлення матеріалів ознайомчої практики

Для забезпечення повноти і ефективності проходження практики курсанти складають індивідуальні плани та ведуть щоденники в зошитах.

За період ознайомчої навчальної практики курсанти складають звіт, в якому відображають наступні питання:

  1. де, коли, на якій посаді проходили практику;

  2. загальні відомості про слідчий підрозділ податкової міліції, наявність та стан розслідування кримінальних справ, особливості району (міста) тощо;

  3. вивчений позитивний досвід роботи;

  4. результати виконання індивідуального плану;

  5. позитивні результати, отримані в ході ознайомчої навчальної практики;

  6. процесуальні документи, що були складені під час проходження практики (додати обов’язково)

  7. висновки та пропозиції за підсумками практики.

Звіт підписується курсантом і керівником практики з виставленням оцінки “задовільно”, “добре”, “відмінно”. Звіт затверджується керівником слідчого підрозділу податкової міліції, де здійснювалась практика.

Керівник практики готує на практиканта відгук та характеристику, які підписує у начальника слідчого підрозділу підрозділу. Відгук направляється поштою на адресу керівництва факультету податкової міліції Національного університету ДПС України (факультет податкової міліції), вул. Садова,90, м. Ірпінь, Київська обл. (індекс 08201), а характеристика видається курсанту.

Підсумкова оцінка виставляється на підставі захисту звітних матеріалів, які курсант представляє, з урахуванням характеристики.

Курсанти, які не виконали програму ознайомчої навчальної практики або отримали негативні характеристики, на наступний курс навчання не переводяться і відраховуються з університету.

Додаток № 7.1.