Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
234.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
185.34 Кб
Скачать

2.3. Передача справи до архіву суду

На суди покладено державну функцію з організації архівної справи. Завдання її полягають у створені архівів у судах, організації діловодства, ведення обліку справ і документів, формування їх для здачі до архіву суду, забезпеченні збереження архівних справ і проведенні експертизи цінності справ та документів з метою здачі їх до державного архіву.

Відповідальність за організацію архівної справи в Згурівському районному суді покладається на голову суду, а за її ведення – на архіваріуса.

Організація обліку та зберігання справ та інших матеріалів в архіві регламентуються чинним законодавством та відповідною інструкцією про порядок передання до архіву суду, зберігання в ньому, відбору та передання до державних архівів судових справ та документів діяльності суду.

Належна організація архівної справи полягає в підготовці справ та формуванні їх згідно з номенклатурою справ.

Для забезпечення зберігання справ та документів у архіві повинні бути створені відповідні умови: санітарний, температурний та світловий режими, а також забезпечення охоронними та протипожежними засобами, стелажами, шафами, системою обліку архівних документів.

Закінчені судові справи та документи суду передаються до архіву суду, працівник апарату суду заповнює опис справ та відповідно з Інструкцією про

порядок передання до архіву суду, зберігання в ньому, відбору та передання

до державних архівів судових справ та документів діяльності суду.

Судові справи зберігаються в архіві за роками, у порядку архівних номерів, зв’язані у пачки по сотнях.

Видача справ з архіву здійснюється за заявою або запитом за резолюцією голови чи заступника голови суду.

Справи, що повертаються до архіву після використання, перевіряються архіваріусом в присутності особи, яка їх повертає. У випадку виявлення нестачі документів, аркушів, їх пошкодження – архіваріусом складається акт у двох примірниках, один з яких передається голові суду для вжиття відповідних заходів, другий залишається в архіві суду.

РОЗДІЛ 3. ОРГАНІЗАЦІЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ В ЗГУРІВСЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

В даному розділі представлені фактичні матеріали з бази практики, охарактеризований стан охорони праці у Згурівському суді Київської області, проаналізовано організацію охорони праці на базі практики, а також вивчено внутрішню нормативну базу з цього питання, запропоновані шляхи вдосконалення проблемних питань та визначені рекомендації щодо покращення умов праці.

3.1 Нормативно-правова база про охорону праці, інструкції, положення, технічна документація.

Охорона праці – це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності працівників інспекції у процесі трудової діяльності.

Діяльність Згурівського районного суду Київської області в галузі охорони праці визначається Конституцією України, законами України, іншими законодавчими та нормативно-правовими актами.

Відповідно до статті 50 Кодексу законів про працю України, тривалість робочого тижня працівників Згурівського районного суду Київської області становить 40 годин. [6. ст.8]

У структурних підрозділах Згурівського районного суду Київської області ведеться облік робочого часу працівників шляхом складання табеля. Також ведуться журнали обліку відсутності працівників Шевченківського районного суду м. Києва.

Для виконання невідкладної і непередбаченої роботи державні службовці зобов'язані за розпорядженням керівника апарата, в якому вони працюють, з'являтися на службу у вихідні, святкові та неробочі дні, робота за які компенсується відповідно до статті 20 Закону України “Про державну службу” та ст.72 Кодексу законів про працю України.

За рішенням Голови суду державні службовці Згурівського районного суду Київської області можуть бути відкликані із щорічної або додаткової відпустки. Частина невикористаної відпустки, яка залишилася, надається державному службовцю у будь-який інший час відповідного року чи приєднується до відпустки у наступному році.

Також державним службовцям відшкодовуються витрати на службові відрядження та виплачуються інші компенсації відповідно до законодавства про працю України.

Керівник зобов'язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи проходять навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі виникнення аварії.

Керівні працівники під час прийняття на роботу і періодично, один раз на три роки, проходять навчання, а також перевірку знань з питань охорони праці.

Не допускаються до роботи працівники, у тому числі посадові особи, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці.

У разі виявлення у працівників, у тому числі посадових осіб, незадовільних знань з питань охорони праці, вони повинні у місячний строк пройти повторне навчання і перевірку знань.

Вивчення основ охорони праці з особовим складом суду, а також підготовка та підвищення кваліфікації спеціалістів з охорони праці проводиться структурним підрозділом суду, на який покладена ця функція керівником.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]