Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
234.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
185.34 Кб
Скачать

1.3. Процедура прийому суддями громадян

Прийом громадян в Згурівському районному суді здійснюється головою суду, його заступником, суддями, помічниками суддів, консультантом в певні дні і години відповідно до графіка, затвердженого головою суду.

Графік прийому громадян вивішений в приміщенні суду на видному місці. Процедура прийому громадян проходить відповідно до правових норм, норм етикету та правил поведінки. В кабінет голови суду або суддів, по одному входять громадяни зі зверненнями, викладають суть свого звернення. Голова суду чи судді уважно вислуховують суть звернення, дають йому правову оцінку і висловлюють свою думку яка ґрунтується на правових нормах, щодо вирішення даного звернення .

Всіма посадовими особами, які здійснюють прийом громадян ведеться журнал прийому громадян. Даний журнал повинен бути пронумерований та прошитий. В ньому зазначається дата прийому, прізвище та посада особи яка здійснює прийом громадян, короткий зміст порушеного питання та його індекс. Також вказується кому саме доручено розгляд, змісту доручення та строк його виконання. Кінцевим є відмітка про наслідки вирішення та дата одержання відповіді.

Крім того в суді ведеться журнал реєстрації пропозицій, заяв і скарг громадян там робляться записи про: дату надходження та реєстраційний індекс, прізвище, ім’я, по батькові, адреса чи місце роботи, категорія (соціальний стан) заявника, звідки одержано, дата, індекс, взяття на контроль, порушенні питання – короткий зміст, індекс, зміст резолюції, її дата та автор, виконавець , термін виконання, дата індекс, зміст документа, прийняті рішення, виконавець, зняття з контролю, номер справи за номенклатурою тощо. Видача довідок і документів канцелярією проводиться протягом усього робочого дня.

В суді є спеціальне місце і створені належні умови для ознайомлення громадян зі справами та для складання заяв, скарг тощо.

Всі пропозиції, заяви і скарги реєструються в обліково-статистичних картках. Після реєстрації пропозиції, заяви і скарги в той же день передаються на розгляд голови суду, який встановлює строк їх вирішення і дає конкретні вказівки виконавцям.

Викладені в письмовій або усній формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) та скарги громадян, що не підлягають розгляду відповідно до кримінального, цивільного чи адміністративного судочинства і розглядаються в порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян», реєструються в журналі вхідної кореспонденції.

Після реєстрації в журналі вхідної кореспонденції діловодство за зверненнями громадян в суді ведеться згідно з Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348.

Розділ 2 ДОКУМЕНТУВАННЯ І ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ З ДОКУМЕНТАМИ В ЗгУРІВСЬКОГМУ РАЙОННОМУ СУДІ

Загальні правила ведення судового діловодства в Згурівському районному суді встановлює Інструкція із судового діловодства. Вона регламентує порядок роботи з документами з моменту їх надходження чи створення в суді до відправлення або передачі в архів, звернення до виконання судових рішень, приймання, облік і збереження речових доказів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]