Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варіанти до індивідуальної роботи 1.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
159.23 Кб
Скачать

Варіант 22.

Завдання 1.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте процес відтворення населення згідно розподілу народжених за статтю у 2009 – 2011рр. Визначте тип відтворення населення що має місце. Зробіть необхідні розрахунки та сформулюйте висновки щодо природного руху населення зазначеного періоду.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники зайнятості населення України у 2009 - 2010 р.р. за кількістю найманих працівників за видами економічної діяльності . На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки .

Варіант 23.

Завдання 1.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте відносні показники природного руху населення за регіонами України у 2010-2012 рр. Зробіть необхідні розрахунки та сформулюйте висновки щодо природного руху населення зазначеного періоду.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники зайнятості населення України у 2008 - 2010 р.р. за кількістю найманих працівників за регіонами. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки .

Варіант 24.

Завдання 1.

Визначте та проаналізуйте чисельність населення працездатного віку в регіоні на кінець року, якщо:

- чисельність населення працездатного віку на початок року – 2млн.чол;

- досягло працездатного віку – 12% від чисельності населення працездатного віку;

- померло осіб працездатного віку – 5тис.чол.;

- прибуло з інших регіонів – 350 тис. чол..;

- вибуло до інших регіонів – 2% від прибулих .

Зробіть необхідні висновки.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники зайнятості населення України у 2011 - 2013 р.р. за кількістю найманих працівників за регіонами. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки .

Варіант 25.

Завдання 1.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте процес відтворення населення згідно розподілу народжених за статтю у 2008 – 2011рр. Визначте тип відтворення населення що має місце. Зробіть необхідні розрахунки та сформулюйте висновки щодо природного руху населення зазначеного періоду.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники рівня зайнятості населення України у 2011 - 2012 р.р. за статтю за віковими групами. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки.

Варіант 26.

Завдання 1.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники зайнятості населення України у 2010-2011 р.р. за економічною активністю та місцем проживання. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки .

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники рівня економічної активності населення України у 2009 - 2012 р.р. за статтю за віковими групами. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки.

Варіант 27.

Завдання 1.

Складіть аналітичну таблицю та, розрахувавши абсолютні й відносні показники механічного руху населення, проаналізуйте основні напрями міграції населення України у 2012-2013 р.р. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки щодо механічного руху населення зазначеного періоду.

Завдання 2.

Чисельність населення району на початок року становить 19 млн осіб. Коефіцієнт працездатності населення становить 53,2%, коефіцієнт працездатності населення працездатного віку — 97,8 %. У економіці зайнято 740 тис. чол., в тому числі осіб старшого віку та підлітків 69,0 тис. осіб. Чисельність незайнятого населення працездатного віку, яке звернулося до служби зайнятості з питань працевлаштування, становила 4,5 тис.

Визначте:

  1. чисельність працездатного населення;

  2. чисельність працездатного населення працездатного віку;

  3. чисельність економічно активного населення;

  4. загальний рівень зайнятості населення;

  5. рівень зайнятості населення працездатного віку;

  6. рівень зайнятості економічно активного населення;

  7. рівень незайнятості економічно активного населення.

Зробіть висновки.