Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варіанти до індивідуальної роботи 1.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
159.23 Кб
Скачать

Варіант 14.

Завдання 1.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте розподіл постійного населення України за віковими групами у 2009-2011 р.р. Зробіть необхідні розрахунки абсолютних та відносних показників та сформулюйте висновки щодо вікової структури населення зазначеного періоду.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте середню тривалість безробіття, абсолютні та відносні показники тривалості зареєстрованого безробіття населення України у 2010 - 2012 р.р.. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки .

Варіант 15

Завдання 1.

Чисельність населення району на початок року становить 19 млн осіб. Коефіцієнт працездатності населення становить 53,2%, коефіцієнт працездатності населення працездатного віку — 97,8 %. У економіці зайнято 740 тис. чол., в тому числі осіб старшого віку та підлітків 69,0 тис. осіб. Чисельність незайнятого населення працездатного віку, яке звернулося до служби зайнятості з питань працевлаштування, становила 4,5 тис.

Визначте:

  1. чисельність працездатного населення;

  2. чисельність працездатного населення працездатного віку;

  3. чисельність економічно активного населення;

  4. загальний рівень зайнятості населення;

  5. рівень зайнятості населення працездатного віку;

  6. рівень зайнятості економічно активного населення;

  7. рівень незайнятості економічно активного населення. Зробіть висновки.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та, розрахувавши абсолютні й відносні показники механічного руху населення, проаналізуйте міжрегіональну міграцію населення України у 2009-2013 р.р. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки щодо механічного руху населення зазначеного періоду.

Варіант 16.

Завдання 1.

Середньорічна чисельність населення району Мала гребля становила 960 тис. осіб, з яких - 51% - населення працездатного віку, серед яких – 2%— непрацездатні. За рік досягло працездатного віку 8,5 тис. осіб, вийшло на пенсію 4,2 тис. осіб, померло 8 тис. осіб праце­здатного віку. З інших районів прибуло 23 тис. осіб працездатного віку, вибуло на 12 % менше.

Визначте:

  1. коефіцієнт чистого приросту населення працездатного віку;

  2. коефіцієнт загального приросту населення працездатного віку;

  3. коефіцієнт працездатності населення;

  4. коефіцієнт навантаження працездатного населення непрацездатним.

Проаналізуйте трудоресурсну ситуацію району. Зробіть необхідні висновки.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники зайнятості населення України у 2009-2011 р.р. за економічною активністю. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки .

Варіант 17.

Завдання 1.

Середньорічна чисельність населення міста Кривобоки становить 990 тис. чол., з яких: діти — 380 тис. чол., пенсіонери — 36 тис. чол. Зайнято в економіці 44,5 % населення, з них 3,3 % становлять особи старшого віку та підлітки.

Визначте:

  1. чисельність трудових ресурсів міста;

  2. рівень зайнятості працездатного населення;

  3. коефіцієнт заміщення населення працездатного віку.

Зробіть необхідні висновки.

Завдання 2.

Складіть аналітичну таблицю та проаналізуйте абсолютні та відносні показники зайнятості населення України у 2009-2011 р.р. за економічною активністю та статевою ознакою. На основі проведених розрахунків сформулюйте висновки .