Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП спец..doc5.doc
Скачиваний:
184
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
1.26 Mб
Скачать

4. Розробка технологічної документації та послідовності виготовлення моделі (вказати асортимент швейного виробу)

Основною частиною цього розділу є обґрунтування особливостей обробки моделі, що розглядається та розробка послідовності її виготовлення.

4.1 Обґрунтування особливостей виготовлення моделі

Особливості виготовлення моделі виробу включають особливості розкрою: вимоги до розташування малюнка на деталях, вказівка деталей з відхиленнями у напрямі нитки основи від рекомендований в НТД; особливості пошиття: ключові аспекти виготовлення і збирання вузлів, вимоги до виконання основних швів і обробки країв деталей, відмінності в наладці обладнання для забезпечення якісної обробки, правила виконання операцій оздоблення. Приклад представлення особливостей обробки приведений в Додатку Л.

4.2 Складання раціональної технологічної послідовності обробки

Розробка та складання раціональної технологічної послідовності виготовлення швейного виробу виконується на базі розробленої загальної схеми виготовлення моделі, обраних раціональних методів обробки, що були розглянуті у розділі 3.1, обладнання та режимів виготовлення, запропонованих у розділах 3.2-3.4.

Технологічна послідовність надається у табличній формі (таблиця 4.2.1), де заповнюються наступні графи:

1. Нумерація неподільних операцій – наскрізна для всього виробу;

2. Найменування технологічно-неподільних операцій, згідно з термінологією машинних, ручних та волого- теплових робіт (за ДСТУ 2162-93);

3. Спеціальність установлюється по виду виконаної роботи та має позначатися буквами: М- машинна, С- робота на спеціальній машині, П- прасувальна, Пр- робота на пресах, Р- ручна, н/а – робота на напівавтоматі;

4. Розряд встановлюють по тарифно-кваліфікаційному довіднику (графа заповнюється за узгодженням з керівником КП);

5. Норму часу розраховують за [12 ] чи визначають з фабричних або галузевих нормативів часу на виготовлення швейних виробів різного асортименту (графа заповнюється за узгодженням з консультантом КП);

6. Обладнання та пристрої, відповідно з розділом 3.2.

За узгодженням з консультантом проекту в технологічну послідовність може бути включено додаткову графу – ескіз операції.

Таблиця 4.2.1 - Технологічна послідовність виготовлення моделі_______________(асортимент швейного виробу)

№ ТНО

Найменування технологічно-неподільної операції

Спеціаль-ність

Розряд

Норма часу,с

Обладнання, пристрої

1

2

3

4

5

6

Заготовчі операції

1

Запуск

Обробка дрібних деталей

4

….

...

Всього: …

Початкова обробка…

15

….

….

Всього: …

Монтажні операції

67

……

Всього : …

Заключне ВТО та оздоблення

88

….

….

Всього:…

Всього по виробу:…

4.3 Розробка карти інженерного забезпечення

Технологічна послідовність обробки виробу характеризує технологічний процес, а умови виконання операцій надаються в карті інженерного забезпечення (форма 1).

Карти інженерного забезпечення розробляються студентом на 3-4 технологічно-неподільні операції. В них зазначаються умови виконання операцій, числові значення параметрів та режимів виконання операції, які визначаються на основі на основі розробленої в роботі технічної документації на модель. Крім того визначаються вимоги до якості виконаної операції, які встановлюються на основі раціональних способів її виконання, вимог технологічних умов та стандартів. В карті також приводиться графічне та умовне зображення неподільної операції, де зазначається схема з’єднання деталей та технічні вимоги виконання операції. Надаючи графічне та умовне зображення неподільної операції слід враховувати положення деталей (вузла) на робочій поверхні промислового столу у процесі виконання даної неподільної операції.

Форма 1

Карта інженерного забезпечення

Підприємство

Виріб: сорочка чоловіча

Модель:

Операція:

Операція: Обшити верхній комір нижнім одночасно з прокладкою по зрізу відльоту

Спеціальність: М

Тарифний розряд: 3

Норма часу: 35с

Обладнання: 8333 «Текстима»

Матеріали: тканина сорочкова, тканина прокладкова

Число стібків в 10 мм строчки - 5

Нитки 39,4 – 58,6/40 - 50

Вимоги до якості виконання операції

Голки 0277 – 110

Обшити горішній комір нихжнім одночасно з прокладкою по зрізу відльоту

Зображення операції

Ширина шва обшивання 5 мм одночасно настрочується прокладка шириною шва 2 мм

Виміри виконувати металевою лінійкою методом накладання

Графічне Умовне

2

ВИСНОВКИ

Висновки є важливою частиною КП, яка дає цілісне представлення про обсяг і якість виконаної роботи. Тому в ньому необхідно не просто перерахувати всі етапи проектування, а привести якісні характеристики ухвалених рішень на кожній стадії технологічного опрацьовування моделі.

Висновок повинен бути представлений у вигляді переліку окремих пунктів, включати характеристику всіх розділів КП, містити не тільки словесну, але і цифрову інформацію.