Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП спец..doc5.doc
Скачиваний:
179
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
1.26 Mб
Скачать

Календарний план виконання етапів (розділів) проекту заповнюється студентом згідно з навчальним графіком, і є обов’язковим до виконання.

Приклади оформлення титульної сторінки КП, заповнення бланку-завдання та календарного плану наведено у Додатках А, Б, В відповідно.

Курсове проектування виконується під керівництвом викладача кафедри, з яким студент узгоджує тему, строки виконання та очікувані результати.

Зміст КП

Вказівки до виконання розділів проекту

ВСТУП

Вступ повинен в висвітлювати стан галузі, шляхи її розвитку, проблеми та завдання, що стоять перед швейною промисловістю.

Особливу увагу необхідно приділити тим напрямкам, які підкреслюють актуальність теми курсового проекту і будуть розв’язані в подальших його розділах. Обсяг вступу –1-2 сторінки.

1 ХАРАКТЕРИСТИКА АСОРТИМЕНТУ ТА ВИБІР МОДЕЛІ

1.1 Обґрунтування вибору моделі

У розділі доцільно провести вивчення споживчого попиту з метою визначення переваг в асортименті, структурі виробів, матеріалах, що використовуються. Моделі-пропозиції (3-5) повинні бути розроблені відповідно до модних напрямів, стильових рішень, характерних для даного періоду часу.

Зі всіх представлених моделей-пропозицій за узгодженням з керівником вибирається одна, з урахуванням наступних показників:

  • відповідність напряму моди, новизна моделі і конструкції;

  • ступінь відповідності вимогам споживача і виробничим умовам;

  • досконалість форми і силуетного рішення;

  • зручність користування;

  • технологічність;

  • надійність експлуатації

  • і ін.

Надається зображення технічного рисунку загального виду(вид спереду та вид ззаду в однаковому масштабі) і опис художньо-технічного оформлення зразка моделі в наступній послідовності:

  • Вид моделі, статево-вікове призначення, розміро-зроста, що рекомендуються, характеристика використовуваних матеріалів.

  • Характеристика об'ємної форми, силуету, крою, основних розчленовувань, довжини, застібки.

  • Опис основних вузлів в наступній послідовності: пілочка (перед), спинка, рукав, комір. Спочатку описують основні розчленовування, формоутворювальні елементи з вказівкою їх особливостей, потім декоративні.

  • Опис оздоблювальних строчок, фурнітури, оздоблень з вказівкою місць розташування, відстані від краю, відповідність або контрастність кольору основного матеріалу.

  • Наявність підкладки, відповідності її кольору основного матеріалу, крою деталей верху, з'єднання її по низу виробом (пришивна або відлітна).

Приклад оформлення опису художньо-технічного оформлення моделі наведено у додатку Г.

1.2 Характеристика конструкції моделі

Характеристика конструкції моделі надається в типовій табличній формі (таблиця 1.2.1) у вигляді специфікації деталей крою тканини верху, підкладки та докладу з графічним зображенням кожної деталі, зазначенням напрямку нитки основи на ній та найменуванням зрізів.

Таблиця 1.3.1 - Специфікація деталей крою

Код деталі

Назва деталі за ДСТУ 2023

Кількість деталей

Рисунок деталі з напрямком нитки основи

Найменування зрізів

Деталі верху

01

Центральна частина пілочки

2

Деталіпідкладки

11

Центральна частина пілочки

2

Деталі докладу

17

Центральна частина пілочки

2