Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контр.р-та спеціалісти.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
487.42 Кб
Скачать

Про створення ліквідаційної комісії

  1. Наказую створити комісію для списання об’єктів основних засобів у складі трьох осіб: головного механіка Сидорчука П.П., бухгалтера з обліку основних засобів Чурко О.Л., завгоспу. Петренка П.Д.

  2. Розглянути питання про ліквідацію ксерокопіювального апарату інвентарний номер 0023, який стоїть на обліку в бухгалтерії підприємства.

Директор ТОВ «Сонечко» Тютютин Т.Т. (підпис)

З наказом ознайомлені: головний механік Сидорчук П.П. (підпис)

бухгалтер з обліку основних засобів Чурко О.Л. (підпис) завгосп. Петренка П.Д. (підпис)

Необхідно:

  1. скласти акт на списання основних засобів;

  2. відобразити в регістрі (інвентарній картці обліку основних засобів) складені первинні документи.

4. Методичні вказівки до виконання контрольної роботи

Виконання контрольної роботи ставить за мету сприяти більш глибокому теоретичному вивченню курсу, вивчення слухачами інструктивних та методичних матеріалів щодо організації бухгалтерського обліку, оволодіння формами, методами і технікою бухгалтерського обліку, набуттю та розвитку навичок самостійної роботи з метою застосування їх у практичній діяльності.

Одним з методів контролю за якістю підготовки майбутніх спеціалістів є виконання ними індивідуальних контрольних завдань. Варіант контрольної роботи визначається за табл. 1 залежно від двох перших літер прізвища студента. Перетин вертикальної та горизонтальної ліній визначає: перша цифра – номер теоретичного запитання; друга – номера практичноїситуації.

Таблиця 1

Таблиця визначення варіантів завдання з контрольної роботи

П е р ш а л і т е р а п р і з в и щ а

А, П

Б, Н, Й

В, М, Я

Г, К, У

Д, Л, Ф

Є, О, Х

Е, Р, Ц

Ж, З, С

Щ, Т, Ю

І, Ї, Ч, Ш

Друга літера прізвища

а, б, в, г, д, е, ц, ч

1, 8

2, 5

3, 1

4, 6

5, 3

є, ж, з, і, ї, и, й, ш

10, 4

9, 9

8, 7

7, 2

6, 0

к, л, м, н, о, п, ь, щ

11, 5

12, 3

13, 6

14, 4

15, 7

р, с, т, у, ф, х, ю, я

20, 1

19, 8

18, 9

17, 0

16, 2

Контрольне завдання складається з відповіді на теоретичне запитання, аналізу діючої облікової політики підприємства та вирішення практичної ситуації, використовуючи чинну нормативно-законодавчу базу.

І. У теоретичній частині, до якої входять одне запитання (перша цифра варіанту), студент має викласти письмово відповідь на запитання, обсяг якої не перевищує 4-5 листів формату А4, та за цим матеріалом скласти 5 тестових запитань, передбачивши 4 варіанти відповіді – лише одна відповідь правильна.

ІІ. Після теоретичного питання в роботі необхідно виконати аналіз-характеристику облікової політики будь-якого підприємства (на якому Ви працюєтете). Для виконання цього завдання необхідно опрацювати текст Наказу «Про облікову політику» підприємства і визначити основні організаційні аспекти роботи бухгалтерії: фома організації бухгалтерської служби, форма обліку, проведення інвентаризації, методи амортизації необоротних активів, методи оцінки вибуття запасів тощо . Текст наказу має додаватись до контрольної роботи (ксерокопія). Відповідь оформлюється у вигляді таблиці 2.

Таблиця 2

Характеристика облікової політики

Елемент облікової політики

Діюче на підприємстві положення

ІІІ. Практична частина складається з виконання практичної ситуації (друга цифра варіанту). Виконання практичної частини сприятиме розвитку у студентів практичних навичок з оцінки та подальшого обліку активів і зобов’язань підприємства.

При виконанні завдання необхідно заповнити відповідний первинних документ, використавши інформацію з умови ситуації, а потім відобразити відомості зі складеного первинного документу в оліковому регістрі.

Первинні документи і регістри можуть бути заповненні ручним або машинним способом на бланках типових форм. При складанні документів необхідно заповнити всі необхідні реквізити згідно умови ситуації.

Якщо після складання документу студентом було виявлено помилку, то виправлення здійснюються тільки коректурним способом і тільки в тих документах, де виправлення взагалі можливі.

Бланки типових форм первинних документів і облікових регістрів наводяться у відповідних наказах Держкомстату України, НБУ та ДПА України. Приклади документів наведені в додатках до методички.