Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контр.р-та спеціалісти.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
487.42 Кб
Скачать

Тема 7. Організація обліку та аналізу оборотних активів

Організація синтетичного і аналітичного обліку виробничих запасів. Види оцінок запасів: надходження, вибуття, на дату балансу.

Організація обліку надходження запасів: оприбутковування за рахунками постачальників, від підзвітних осіб, отриманих від засновників, створених власними силами на підприємстві. Накладні (транспортно-заготівельні) витрати і порядок їх розподілу. Приймання матеріальних цінностей та їх складський облік. Варіанти обліку виробничих запасів. Організація обліку вибуття запасів.

Організація обліку касових операцій: порядок їх ведення, операції з готівкою, ліміт каси. Безготівкова форма розрахунків. Порядок відкриття, переоформлення і закриття поточних рахунків в установах банків. Розрахункове обслуговування. Організація обліку операцій по поточному рахунку.

Організація обліку розрахунків з дебіторами: підзвітними особами та іншими. Методи створення резерву сумнівних боргів.

Тема 8. Організація обліку та аналізу витрат, доходів і результатів діяльності підприємства

Організація синтетичного та аналітичного обліку витрат підприємства. Особливості використання 8 і 9 класів рахунків для обліку витрат.

Організація синтетичного та аналітичного обліку доходу від реалізації продукції, надання послуг, цільового фінансування, бартерних операцій. Критерії визнання доходу.

Відображення в бухгалтерському обліку фінансових результатів від звичайної діяльності підприємства (оперативної, фінансової, інвестиційної) та надзвичайних подій.

Тема 9. Організація праці персоналу, зайнятого бухгалтерським обліком, контролем і аналізом

Права та обов’язки підприємства щодо організації та ведення бухгалтерського обліку: форма організації бухгалтерського обліку, облікова політика, форма бухгалтерського обліку і технологія обробки нової інформації, система внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, правила документообороту.

Організація облікового апарату в сучасних умовах. Структура та функції бухгалтерської служби підприємства. Визначення раціональної структури облікової служби. Визначення чисельності та підбір обліковців. Організація праці персоналу, зайнятого бухгалтерським обліком: режим, стиль і техніка роботи.

Тема 10. Організація інформаційного, технічного та ергономічного забезпечення обліку, контролю і аналізу

Управління обліком в Україні. Інформація в систему бухгалтерського обліку. Вимоги до інформаційного забезпечення обліку. Основні джерела отримання інформації для забезпечення системи обліку.

Комп’ютеризація облікового процесу. Бухгалтерські програми: їх функціональні можливості та особливості застосування.

Особливості облаштування робочого місця бухгалтера.

Тема 11. Планування перспективного розвитку бухгалтерського обліку

Політика держави у сфері удосконалення бухгалтерського обліку.

Основні напрями перспективного розвитку організації обліку на підприємствах: оцінка відповідності програмного забезпечення встановленим потребам; інтеграція обліку; впровадження стратегічної системи обліку.

Нові форми технологічної документації.