Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нова практика ПКдля 4СП.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
10.06.2015
Размер:
193.54 Кб
Скачать

Організація практики «Психологічне консультування»

Педагогічна практика «Психологічне консультування» є виробничою та розрахована згідно навчального плану на 3 тижні. Студенти проходять практику на базі дошкільних навчальних закладів. Працюють на посаді практичного психолога кожен день по 6 годин. Під час роботи чергується перша (з 8 до 14 ) і друга (з 12 до 18 ) зміни. По мірі необхідності графік роботи студентів може бути дещо зміненим, але не повинен перевищувати 6 годин на день. Студенти працюють під керівництвом практичного психолога закладу.

Педагогічна практика «Психологічне консультування» є логічним продовженням опанування професій практичний психолог. Означеній практиці передували інші види практик: безперервна ознайомлююча; соціально-педагогічна; психолого-педагогічна та ін. Студенти мають відповідну теоретичну підготовку, яка базується на вивченні профілюючих дисциплін психолого-педагогічного циклу: дитяча психологія, психодіагностика і корекція, соціальна педагогіка, психологічний тренінг ефективної взаємодії з дітьми, основи соціалізації особистості, технології соціально-педагогічної діяльності та ін.

До виробничої практики «Психологічне консультування» допускаються студенти, які пройшли медичний огляд та отримали допуск.

На початку практики проводиться установча конференція для студентів, на якій присутні декан факультету дошкільної освіти та практичної психології, завідуюча кафедрою практичної психології, керівник практики, методисти від кафедри практичної психології, представник міського психологічного кабінету. Установча конференція має на меті знайомлення студентів із завданнями практики, її змістом та базою проведення, особливостями і завданнями роботи практичного психолога в дошкільних навчальних закладах, студенти закріплюються за методистами та розподіляються по ДНЗ.

Під час практики студенти можуть користуватися матеріалами кабінетів практичної психології, дошкільної освіти та соціальної педагогіки, отримувати консультації у викладачів-методистів.

Протягом терміну практики студенти ведуть щоденник, в якому відображають зміст завдань на поточний день, виконану роботу, зауваження, оформляють поточну документацію: журнал протоколів індивідуальних та групових консультацій, протоколи проведення діагностичних методик, звіт про проходження педагогічної практики (див. додаток).

По закінченню практики студенти подають на перевірку викладачу-методисту наступну документацію:

1) щоденник педагогічної практики;

2) журнал протоколів індивідуальних та групових консультацій практичного психолога;

3) протоколи обстеження дітей;

4) протоколи обстеження вікової групи;

5) конспекти проведеної роботи з дітьми, вихователями (батьками);

6) конспект розробки корекційних заходів;

8) психологічна характеристика на 1 дитину (з висновками і рекомендаціями);

9) конспект психологічного заходу;

10) газета-звіт про проходження педагогічної практики «Психологічне консультування»;

11) характеристика на студента-практиканта;

12) звіт про проходження практики.

Документацію студент-практикант подає на перевірку протягом 3 днів після завершення практики. Результати педагогічної виробничої практики «Психологічне консультування» оголошуються на підсумковій конференції.