Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання студентам з цивільного права.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
324.61 Кб
Скачать

Тема 6.

Завдання: 1. Ознайомтеся із змістом Закону України «Про оренду землі» № 161-XIV від 06.10.1998 р. та дайте відповіді на запитання: А) Які істотні умови договору оренди земельної ділянки? Б) Хто може виступати сторонами договору оренди земельної ділянки? В) На який максимальний строк може укладатися договір оренди земельної ділянки? Г) Яким нормативним актом врегульовується питання розміру орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності? 2. Складіть договір найму будівлі. Охарактеризуйте зміст цього договору.

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 7.

Завдання: 1. Складіть порівняльну характеристику договорів найму житла, що є об’єктом державної, комунальної та приватної власності 2. Ознайомтесь зі змістом Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» № 3334-IV від 12.01.2006 р. та дайте відповіді на наступні питання: А) Що належить до житла з житлового фонду соціального призначення? Б) Які підстави виникнення у громадянина права взяття на соціальний квартирний облік? В) Які особи мають право позачергового отримання квартир або садибних (одноквартирних) жилих будинків із житлового фонду соціального призначення Г) Охарактеризуйте порядок надання громадянам квартир або садибних(одноквартирних) жилих будинків із житлового фонду соціального призначення.

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 8.

Завдання: 1. Якими нормативними актами врегульовуються договірні правовідносини найму транспортних засобів? 2. Складіть договір оренди легкового автомобіля у приватної особи. Охарактеризуйте зміст договору.

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 9.

Завдання: 1. Вкажіть Закони та підзаконні нормативно-правові акти, що регулюють особливості укладання договору будівельного підряду та договору підряду на проектні та пошукові роботи 2. За договором підряду, який був укладений між гр. Шатуновим, Гринько, Машковим і ТОВ "Сиріус", підрядники зобов'язувалися відремонтувати товариству гараж із матеріалів замовника. Термін закінчення робіт - 15 червня 2005 р. До 13 червня роботи були виконані, але в ніч з 13 на 14 червня від удару блискавки загорівся відремонтований гараж і в результаті по­жежі не стало можливим встановити обсяг і якість виконаних робіт. Громадяни Шатунов, Гринько та Машков поставили вимогу перед директором товариства сплатити вартість виконаної роботи і вартість пошкодженого інструменту, який належав їм і під час пожежі був знищений. Директор товариства відмовився сплатити вартість виконаної роботи в зв'язку з тим, що робота не була прийнята товариством. Чи обґрунтовані вимоги робітників і заперечення директора товариства? 3. Складіть таблицю «Права та обов’язки сторін за договором на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт»

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 10.

Завдання: 1. Сільськогосподарський кооператив "Нива" звернувся до господарського суду з позовом до залізниці про стягнення 2 комбайнів, які не прибули на станцію призначення. Втрата комбайнів підтверджується комерційним актом. Заперечуючи проти позову, залізниця послалася на практичну неможливість втрати вантажу в зв'язку з великою вагою. Якими документами слід обґрунтувати вимоги позивача? Як треба оцінити доводи відповідача? Як вирішити спір?

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 11. Завдання: 1. Ознайомтеся зі змістом Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої Постановою НБУ № 492 від 12.11.2003 та дайте відповіді на запитання: А) Які документи необхідно подати до банку фізичній особі-підприємцю для відкриття поточного рахунку ? Б) Які особливості має відкриття карткового рахунку? В) Який порядок закриття рахунків клієнтів банків?

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.