Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання студентам з цивільного права.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
324.61 Кб
Скачать

Змістовний модуль 2. Позадоговірні зобов’язання.

Тема 15. Відшкодування юридичною або фізичною особою шкоди, завданої їхнім працівником . Питання для опрацювання: 1. Особливості відшкодування юридичною або фізичною особою шкоди, завданої їхнім працівником Тема 16. Відшкодування шкоди, завданої державним органом влади або органом місцевого самоврядування . Питання для опрацювання: 1. Особливості відшкодування шкоди, завданої державним органом влади або органом місцевого самоврядування Тема 17. Відшкодування шкоди, завданої незаконними діями правоохоронних органів . Питання для опрацювання: 1. Особливості відшкодування шкоди, завданої незаконними діями правоохоронних органів Тема 18. Відшкодування шкоди, завданої малолітньою або неповнолітньою особою . Питання для опрацювання: 1. Особливості відшкодування шкоди, завданої малолітньою особою 2. Особливості відшкодування шкоди, завданої неповнолітньою особою Тема 19. Відшкодування шкоди, завданої недієздатною, обмежено дієздатною особою або особою, яка не усвідомлювала значення своїх дій Питання для опрацювання: 1. Особливості відшкодування шкоди, завданої недієздатною особою 2. Особливості відшкодування шкоди, завданої обмежено дієздатною особою 3. Особливості відшкодування шкоди, завданої особою, яка не усвідомлювала значення своїх дій Тема 20. Відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров’я або смертю . Питання для опрацювання: 1. Особливості відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров’я особи 2. Особливості відшкодування шкоди, завданої смертю особи Тема 21. Відшкодування шкоди, завданої через недоліки товарів, робіт та послуг . Питання для опрацювання: 1. Особливості відшкодування шкоди, завданої через недоліки товарів, робіт та послуг Тема 22. Відшкодування моральної шкоди . Питання для опрацювання: 1. Моральна шкода та особливості її відшкодування

Змістовний модуль 4.

Тема 23. Права та обов’язки інших членів сім’ї та родичів . Питання для опрацювання: 1. Права баби та діда, прабаби та прадіда на виховання внуків, правнуків 2. Права баби та діда щодо захисту внуків 3. Права братів та сестер на спілкування 4. Право мачухи, вітчима брати участь у вихованні пасинка, падчерки 5. Права та обов’язки особи, що взяла у свою сім’ю дитину, щодо її виховання 6. Обов’язки особи піклуватися про бабу, діда, прабабу, прадіда, а також про того, з ким вона проживала однією сім’єю Тема 24. Особливості усиновлення за участю іноземців та осіб без громадянства Питання для опрацювання: 1. Усиновлення іноземцем дитини, яка є громадянином України. 2. Усиновлення дитини, яка є іноземцем і проживає в Україні громадянами України. 3. Усиновлення в Україні іноземцем дитини, яка є іноземцем або особою без громадянства.

VII. Система поточного та підсумкового контролю

Тема 1.

Завдання: 1. Проведіть розмежування між предметом регулювання майнових відносин цивільним законодавством та господарським законодавством. 2. Наведіть приклади цивільно-правових інститутів та підгалузей цивільного права. 3. На прикладі будь-якого закону, який регулює особисті немайнові чи майнові відносини покажіть дію його у часі, у просторі та за колом осіб. 4. Наведіть приклади застосування аналогії права та аналогії закону в цивільному праві.

Форма контролю перевірка конспектів; усне опитування.