Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання студентам з цивільного права.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
324.61 Кб
Скачать

Тема 7.

Завдання: 1. Проведіть класифікацію наступних речей:

колекція поштових марок;

зібрання детективних творів А.Марининої;

100 кг борошна;

знаряддя лову;

колекція платівок К.Орбакайте;

однокімнатна квартира (приватний будинок);

набір срібних столових приборів;

фамільний столовий сервіз;

2 кг цукру;

2. Подружжя Пучкові на протязі довгого часу колекціонували значки. Після смерті Пучкова, відповідно до складеного ним заповіту, належне йому майно повинно перейти в рівних частках до дружини і сина від першого шлюбу. Дружина Пучкова категорично заперечувала проти поділу колекції, вважаючи, що колекція є неподільною, і пропонувала другому спадкоємцю частку в колекції замінити іншими речами із своєї частки. Син Пучкова вимагав передачі йому відповідної частини колекції в натурі. Визначте, що належить до подільних і неподільних речей? Чи можливий поділ колекції значків у натурі?

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 8.

Завдання: 1. Розмістіть по нижче вказаним групам цінні папери: чек, ощадний сертифікат, облігацію, акцію, казначейські зобов’язання, ощадний сертифікат, інвестиційний сертифікат, вексель, приватизаційні папери, коносамент. 1 група: можуть видаватися лише як цінні папери на пред’явника. 2 група: можуть видаватися лише як іменні цінні папери. 3 група: можуть видаватися лише як ордерні цінні папери. 4 група: можуть видаватися лише як іменні та ордерні цінні папери. 5 група: можуть видаватися лише як цінні папери на пред’явника та як іменні.

2. Опрацюйте Закон України “Про цінні папери та фондовий ринок” № 3480-IV від 23.02.2006 р., та виконайте наступні завдання: а) Визначте емітентів цінних паперів. б) Знайдіть в тексті закону та законспектуйте види цінних паперів та їх визначення. в) Який порядок реєстрації випуску цінних паперів? г) Що Ви розумієте під регулярної інформацією емітента? д) Особлива інформація про емітента і її значення? ж) Визначте оборотоздатність цінних паперів в цивільному обороті. з) Чи потрібний дозвіл на здійснення діяльності по випуску та обігу цінних паперів і чому цю діяльність називають виключною? к) Законспектуйте умови, за яких не допускається здійснення діяльності по випуску та обігу цінних паперів. л) Які органи здійснюють державний контроль за випуском та обігом цінних паперів. Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.

Тема 9.

Завдання: 1. Опрацюйте наказ Міністерства юстиції України від 3 березня 2004 р. № 20/5 «Про затвердження Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України» і дайте відповіді на наступні питання та виконайте завдання: А) Який порядок посвідчення довіреностей нотаріусами? Б) Чи може бути видано довіреність від імені кількох осіб? В) Чи може бути видано довіреність на ім’я кількох осіб? Г) Чи можуть повноваження за нотаріально посвідченою довіреністю бути передані телеграфом? Д) Законспектуйте реквізити довіреності. Ж) Визначте порядок нотаріального посвідчення довіреності, виданої в порядку передоручення 2. 1 січня 2011 р. Попудренко здав в оренду на п'ять років свій будинок Жилову. Орендна плата була передбачена в розмірі 10 000 грн на рік при щорічному внесенні в січні за рік наперед. Оскільки Жилов протягом всього строку дії договору орендної; плати не вносив, Попудренко 15 лютого 2012 р. пред'явив позов до Мокина про відшкодування орендної плати за п'ять років в сумі 50 000 грн. Мокин просив в позові відмовити, оскільки позивач пропустив строк позовної давності. Вирішіть справу.

Форма контролю: самостійна робота; перевірка конспектів; усне опитування.