Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика_адвокат_заочка.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
08.06.2015
Размер:
109.06 Кб
Скачать
  1. Дисциплінарна відповідальність адвоката

Адвоката може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності у порядку дисциплінарного провадження з підстав, передбачених Законом України « Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Рішення про накладення дисциплінарного стягнення може бути оскаржено до Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури або в судовому порядку. Питання про дисциплінарну відповідальність адвоката - члена адвокатського об'єднання регулюється також статутом відповідного об'єднання.

Дисциплінарне провадження - процедура розгляду письмової скарги, яка містить відомості про наявність у діях адвоката ознак дисциплінарного проступку. Дисциплінарне провадження стосовно адвоката здійснюється кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури за адресою робочого місця адвоката, зазначеною в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Підставою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності є вчинення ним дисциплінарного проступку. Дисциплінарним проступком адвоката є:

1) порушення вимог несумісності;

2) порушення присяги адвоката України;

3) порушення правил адвокатської етики;

4) розголошення адвокатської таємниці або вчинення дій, що призвели до її розголошення;

5) невиконання або неналежне виконання своїх професійних обов’язків;

6) невиконання рішень органів адвокатського самоврядування;

7) порушення інших обов’язків адвоката, передбачених законом.

 Не є підставою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності винесення судом або іншим органом рішення не на користь його клієнта, скасування або зміна судового рішення або рішення іншого органу, винесеного у справі, в якій адвокат здійснював захист, представництво або надавав інші види правової допомоги, якщо при цьому не було вчинено дисциплінарного проступку. Адвокат може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності протягом року з дня вчинення дисциплінарного проступку.

Дисциплінарне провадження складається з таких стадій:

1) проведення перевірки відомостей про дисциплінарний проступок адвоката;

2) порушення дисциплінарної справи;

3) розгляд дисциплінарної справи;

4) прийняття рішення у дисциплінарній справі.

  1. Виконання під керівництвом адвоката виробничих завдань

Під виконанням виробничих завдань від адвоката розуміють виконання усіх його доручень. Виконання виробничих завдань можуть бути різними, я приведу деякі з них.

Роботи які я виконувала:

  • складання процесуальних документів(заяв, скарг, позовних заяв,наказів тощо);

  • участь у цивільному процесі;

  • участь у господарському процесі;

  • ознайомлення та вивчення у передвиборної компанії та нормативно-правових актів;

  • складання та оформлення правил для офіційних спостерігачів;

  • ознайомлення з правилом вибору претендентів у виборчі дільниці тощо.

Для того щоб ознайомитися з усіма правилами складання процесуальних документів, складання та оформлення правил я використовувала Закони України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», ЗУ «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» та зразки процесуальних документів тощо.

Для того щоб вірно та точно скласти правила для офіційних спостерігачів я використала ЗУ «Про вибори депутатів верховної ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», знайшла статтю яка точно описує права офіційних спостерігачів. Для ознайомлення з правилом вибору претендентів у виборчі дільниці,та вірне використання агітаційних документів я також використовувала цей Закон.

Нижче приведені зразки документів які давали мені на заповнення та на ознайомлення і вивчення:

Памятка

Офіційнийспостерігачвідмісцевоїорганізаціїпартії, кандидата у депутати в одномандатному, одномандатному мажоритарному виборчомуокрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міськогоголовиможе:

1) бути присутнім на зустрічах кандидата в депутати, кандидата напосадусільського, селищного, міськогоголови, на передвиборнихзборах, мітингах, засіданняхвиборчихкомісій;

2) ознайомлюватися з матеріаламипередвиборноїагітації;

3) перебувати на виборчихдільницяхпід час голосування, спостерігати з будь-якоївідстані за діямичленіввиборчоїкомісії, у тому числіпід час видачівиборчихбюлетеніввиборцям і підрахункуголосів, не заважаючи членам виборчоїкомісіїфізично;

4) робити фото- та кінозйомки, аудіо- та відеозаписи, не порушуючи при цьомутаємниціголосування;

5) бути присутнім при видачівиборчихбюлетенів членам дільничноївиборчоїкомісії, у тому числі для організаціїголосуваннявиборців за місцемперебування та при проведенні такого голосування;

6) бути присутнім з дотриманнямвимогцього Закону на засіданняхдільничних та територіальнихвиборчихкомісій, у тому числіпід час підрахункуголосіввиборців на виборчійдільниці та встановленніпідсумківголосування;

7) звертатисядовідповідноївиборчоїкомісіїчи до суду щодоусуненняпорушеньцього Закону в разіїхвиявлення;

8) складати акт про виявленняпорушенняцього Закону, щопідписується ним та не менш як двомавиборцями, якізасвідчують факт цьогопорушення, іззазначеннямїхпрізвищ, імен, по батькові (за наявності), місцяпроживання та адресижитла, та подаватийого до відповідноївиборчоїкомісіїчи до суду;

9) вживатинеобхіднихзаходів у межах закону щодоприпиненняпротиправнихдійпід час голосування та підрахункуголосіввиборців на виборчійдільниці;

10) отримуватикопіїпротоколів про передачу виборчихбюлетенів, про підрахунокголосіввиборців і встановленняпідсумківголосування та іншихдокументів у випадках, передбаченихцим Законом;

Памятка

Офіційнийспостерігачвідмісцевоїорганізаціїпартії, кандидата у депутати в одномандатному, одномандатному мажоритарному виборчомуокрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міськогоголови не має права:

1) втручатися в роботу виборчої комісії, чинити дії, що порушують хід виборчого процесу або заважають членам виборчої комісії здійснювати свої повноваження;

2) заповнюватизамістьвиборця (у тому числі на йогопрохання) виборчийбюлетень;

3) бути присутнім при заповненнівиборцемвиборчогобюлетеня у кабінідлятаємногоголосування.

У разі порушення офіційним спостерігачем вимог виборча комісія може позбавити права бути присутнім у приміщенні виборчої дільниці під час голосування та на засіданнях територіальної, дільничної виборчої комісії.

ВИСНОВОК

Виробнича практика  надає професійної підготовки майбутнім спеціалістам, вчить самостійності, ініціативності, набуттю організаційних, дослідницьких навичок, які забезпечують повноцінну роботу випускників за фахом. Практика дозволяє закріпити отримані теоретичні та практичні навички, отримати досвід, підкріпити наявний теоретичний матеріал практичними навичками та прикладами.

У процесі проходження навчальної практики вивчила основні принципи організації охорони праці, з статутами щодо адвокатської діяльності, також я ознайомилася основними формами та видами адвокатською діяльністю та ознайомилася з законодавством України про адвокатуру та адвокатської діяльності.

Під час проходження практики мені доручали виконання різних завдань. Відвідувала судові засідання, ознайомилася з кореспонденцією, вникала в роз’яснення розгляду справ якими займався адвокат. Вивчила форми правових документів, нормативно-правові акти. Протягом практики вивчила основні аспекти діяльності адвоката та його роботи.

Таким чином практика дозволяє вивчити і освоювати всі основні аспекти діяльності адвоката по веденню консультативної роботи, брати участь в попередніх і судових розглядах цивільних і господарських справах, профілактики правопорушень.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ:

  1. Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»

  2. Закон України «Про вибори депутатів верховної ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів»

  3. Закон України «Про охорону праці»

ДОДАТКИ