Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

відходи

.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.06.2015
Размер:
39.66 Кб
Скачать

Законодавство про відходи складається із законів України "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про поводження з радіоактивними відходами", "Про металобрухт", "Про житлово-комунальні послуги, "Про хімічні джерела струму, "Про ветеринарну медицину", "Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції", Кодексу України про надра, цього Закону та інших нормативно-правових актів.

За понадлімітні обсяги розміщення відходів і у разі відсутності у платників збору затверджених в установленому порядку лімітів розміщення відходів збір обчислюється в п'ятикратному розмірі.

Понадлімітне розміщення відходів - виявлений у власника обсяг відходів, на які у нього немає ліміту на розміщення, або перевищено ліміт на розміщення і які підлягають обов'язковому розміщенню за окремим дозволом органів Мінекоресурсів на місцях.

Стаття 35 Закону №187-98-ВР визначає, що діяльність, пов'язана із збиранням і заготівлею окремих видів відходів як вторинної сировини та забезпеченням ними переробних підприємств, здійснюється на підставі ліцензії, виданої Мінприроди відповідно до закону.

Постановою Кабінету Міністрів України Мінприроди визнано органом ліцензування операцій у сфері поводження з небезпечними відходами по збиранню , заготівлі окремих видів вторинної сировини (згідно з переліками, які визначаються Кабінетом Міністрів України).

Підставою для видачі ліцензії на збирання і заготівлю відходів, як вторинної сировини, є наявність у спеціалізованих підприємств виробничих і складських приміщень, пресового, вантажопідйомного та аналітичного обладнання, кваліфікованого персоналу.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

  1. “ Про відходи ” № 187/98 від 05. 03. 1998 р.

  2. “ Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції ” № 1393-XІV.

  3. ДСТУ – 3910-99 (ГОСТ 17.9.0.1-99) Охорона природи. Поводження з відходами. Класифікація відходів. Порядок найменування за генетичним принципом і віднесення їх до класифікаційних категорій. Введено в дію вперше від 2001-01-01.

  4. ДСТУ – 3911-99 (ГОСТ 17.9.0.1-99) Охорона природи. Поводження з відходами. Виявлення відходів і подання інформаційних даних про відходи. Загальні вимоги.

  5. Методичні вказівки до виконання дипломної роботи студентами спеціальності 7.070801 - “Екологія і охорона навколишнього середовища”. За загальною ред. Стольберга Ф.В. – Х.: ХНАГХ, 2006.

  6. Экология города: Учебник – К.: Либра, 2000. – 464 с.