Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetRecom_Sxodinki.doc
Скачиваний:
112
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
1.21 Mб
Скачать

Як працювати з програмами

Мета цієї анотації ­— пояснити основні функції програм, що складають навчально-ігровий програмний комплекс “Сходинки до інформатики” (2 клас), а також подати деякі методичні поради, показавши, як автори уявляють собі роботу учнів з цими програмами.

Більшість програм передбачають неодноразове використання. Майже до кожної з них вчитель може повернутися на наступному уроці, або через декілька уроків. Деякі програми побудовані за принципом відкритих систем, що дозволяє вчителю змінювати різні параметри та базу використовуваних програмою слів або речень і таким чином розширювати спектр застосування програми.

Якщо під час апробації програми в роботі з дітьми у Вас виникла ідея про підвищення функціональності програми або про цікаву технологію її використання, Ви можете повідомити про це авторів, які обов’язково врахують Вашу думку, удосконалюючи програмний комплекс. Сподіваємось на Вашу активність і тісну співпрацю.

Вимоги до персонального комп’ютера (пк)

Програми розроблялись таким чином, щоб максимально знизити вимоги до ПК. Проте деякі вимоги є критичними.

Мінімальна припустима частота процесору — 166 MHz, мінімальний обсяг оперативної пам’яті — 32MB. Проте для оптимальної роботи програм бажано мати процесор з частотою, не меншою за 400-500 MHzі обсяг оперативної пам’яті — не менше за 64MB.

Для запуску програм з компакт-диску ПК має бути обладнаний CD-приладом. Для запуску програм з жорсткого диску, необхідно мати 50MB вільного місця на одному з логічних дисків.

На комп’ютері має бути встановлена операційна система Windows. Програми успішно пройшли тестування в системахWindows 95/98/ME та Windows 2000 російської локалізації. Якщо ви використовуєте Windows 95, для роботи окремих програм вам необхідно встановити драйвери DirectX версії 6.

Інсталяція і запуск програм

Всі програми можуть бути запущені з компакт-диску без копіювання їх на жорсткий диск комп’ютера. Вікно першої сторінки програмного комплексу автоматично з’являється на екрані, коли ви вставляєте компакт-диск у CD-прилад. З цього вікна ви можете запустити будь-яку програму. Якщо ваш комп’ютер не налаштований на автоматичний запуск компакт-диску, відкрийте вікноCD-ROMз “Провідника”Windowsі запустіть звідти файл “2class”, двічі клацнувши на його піктограмі.

Проте при запуску програм з компакт-диску стає неможливим внесення змін в бази слів та речень, які використовують деякі програми. Для того, щоб ви могли редагувати файли, з якими працюють програми, вам необхідно скопіювати папку “2class” з компакт-диску у будь-який розділ жорсткого диску, що має не менш ніж 50MB вільного місця.

Після копіювання зніміть заборону на зміну (атрибут “Тільки читання”) у таких скопійованих файлів:

2class\Лабiринт\Лабiринт.ini

2class\Кубики\Кубики.ini

2class\Паровоз\Паровоз.ini

2class\Незнайко\Незнайко.ini

Для того, щоб зняти атрибут файлу “Тільки читання” зробіть таке:

1) клацніть правою кнопкою миші на піктограмі цього файлу

2) в меню, що відкрилося, оберіть пункт “Свойства”(англ. “Properties”)

3) зніміть прапорець “Только чтение”(англ. “Read-only”)внизу вікна властивостей файлу.

Для запуску програм використовуйте файл “2class.exe” з папки “2class”, яку ви скопіювали на жорсткий диск.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]