Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ККР 5 Ф..doc
Скачиваний:
160
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
1.28 Mб
Скачать

5. Конкурс для спритних жінок

Беруть участь представники команд жіночої статі (2 х 2 осіб), по черзі.

Завдання: протягом 1 хвилини виконати найбільшу кількість стрибків через довгу скакалку, яку крутять чоловіки. Стрибки виконуються по парах (дівчинка і жінка).

Журі враховує кількість перестрибувань через скакалку, що крутиться. Переможець визначається по сумі балів, що утвори­лися в результаті підсумкового числа перестрибувань за мінусом штрафних балів (кількість зачіпок за скакалку).

6. Гра «Струмочок»

Беруть участь усі команди одночасно.

7. Гра «Чехарда»

Беруть участь усі команди одночасно.

8. Гра «Один — назад, два — уперед!»

Беруть участь команди по черзі. Переможець визначається за найменшим результатом часу, витраченому на подолання певної дистанції (18 м) визначеним способом (стоячи в колоні по одному, руки — на пояс попереду стоячому, на раз — стрибок управо, на два-три — два стрибки вліво (до фінішу). За кожне грубе порушен­ня умов конкурсу нараховується по одній штрафній секунді.

9. Велика естафета

Беруть участь усі команди одночасно.

I зтап — «Стрибунці»: дівчинки (учениці) по черзі долають 1/4 дистанції, сидячи на м'ячі, стрибки; 1/4 дистанції — «Кен­гуру» (стрибки на двох, м'яч зажатий стопами ); фініш-ведення м'яча однією рукою.

II зтап — «Тягни-штовхай»: хлопчики і чоловіки по парах по черзі долають до повороту дистанцію способом «Тачка» — хлопчик в упорі лежачи, чоловік тримає його за гомілки ніг; після повороту чоловік несе хлопчика на спині — фініш.

III етап — «Спритні і швидкі»: жінки (у парі) проносять м'яч на рівнобіжних гімнастичних палицях, тримаючи останні в руках (до повороту), після повороту — котять м'яч по підлозіза допомогою з'єднаних разом палиць, тримаючи останні в ру­ках — фініш.

IVетап — «Дружно — разом!»: по черзі представники однієї сім'ї, потім — другої, пробігають усю дистанцію до повороту й назад, знаходячись усередині обруча.

Журі визначає переможця за найменше число порушень і найвище зайняте місце по закінченні естафети.

10. Фінал — «Дачна гра» (футбоволейбол)

Грають дві команди — лідери конкурсу. Гра за І місце.

Гра проходить на волейбольному майданчику, обмеженому за довжиною рисою на 2 м на кожній половині.

Учасники — чоловіки тримають на своїх плечах хлопчи­ків.

Учасники — жінки і дівчинки попарно зв'язані за пояси мотузкою (до 100 см).

М'яч — полегшений.

Правила гри

За сигналом судді подача виконується хлопчиком з 3-ї волей­больної зони у бік гравців своєї команди підкидом м'яча. Учасни­ки команди намагаються виконати передачу м'яча через сітку за допомогою рук або ніг і таким способом забити гола супернику. Дозволяється учасникам однієї команди по черзі виконати не більше трьох торкань (пасів) м'яча. Правила дозволяють відби­вати м'яча головою, будь-якою частиною руки і ноги. Заборонено затримувати м'яча у руках і торкатися м'яча два рази поспіль однією людиною (подвійне торкання), а також — торкатися сітки будь-якою частиною тіла.

Подачу виконує команда, що забила гола супернику по грі.

Гра триває 5 хвилин.

Переможець визначається по найбільшій кількості забитих голів (очок).