Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсачище.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Висновки

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено його мету і завдання, об'єкти і методику дослідження, викладено наукову новизну, практичну і теоретичну цінність отриманих результатів.

У першому розділі “Суть економічної ефективності сільськогоподарського виробництва” розглядаються теоретичні питання визначення економічної ефективності виробництва зерна, обґрунтовується необхідність її підвищення в умовах ринкових відносин, реформування сільськогосподарського виробництва, що відбувається у сільському господарстві, визначаються основні методологічні підходи до аналізу й оцінки рівня економічної ефективності.

У світовій практиці є різні підходи до визначення економічної ефективності. Одна група вчених виділяє економічну, технічну і соціально-економічну ефективність. При оцінці економічної ефективності як мету використовують прибуток і розраховують співвідношення “вхід-вихід” в грошових одиницях. Інші визначають ефективність за результатами і як підсистеми виділяють ефективність, економічність, якість, прибутковість, продуктивність, умови праці, оновлення.

У другому розділі “Рівень виробництва зерна та його економічна ефективність” комплексно вивчено і проаналізовано ефективність виробництва зерна на прикладі сільськогосподарського підприємства Сумської області, зроблено узагальнюючу оцінку рівня ефективності використання всіх видів виробничих ресурсів.

Виявлено залежність показників економічної ефективності від рівня урожайності і концентрації виробництва. Групування, проведене на основі даних трьох років з 2004-го по 2006 рік.

Було досліджено рівень інтенсифікації виробництва зерна, яке має суттєве значення тому, що окрім підвищення валового виробництва, сприяє поліпшенню його якості, яка за останні роки дуже погіршилася.

У третьому розділі “Фінансовий стан підприємства та його оцінка” визначено резерви та шляхи підвищення економічної ефективності виробництва зерна в умовах ринку. Визначено, що незважаючи на значне зниження врожайності порівняно з 2004 роком, є тенденція до її підвищення..

В курсовій роботі також обґрунтовані теоретичні питання, пов'язані з необхідністю та можливостями підвищення обсягів виробництва зерна, його якості та економічної ефективності в сучасних умовах господарювання, перш за все в зонах його переважного вирощування на основі інтенсифікації галузі. Визначено, що за ринкових умов на економічні показники підприємства мають великий вплив на якість використаних ресурсів і зерна, як важливого ціноутворюючого фактору. Одним із факторів зростання ефективності, який сприяє підвищенню ціни, є використання різних каналів реалізації продукції. Для поліпшення взаємовідносин між ланками зернопродуктового підкомплексу запропоновано створення агропромислових підприємств нових організаційно-правових форм.

81

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]