Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
38
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
3.54 Mб
Скачать

3.Структурна схема дискретного пристрою

Риунок3.1

Дивлячись на мій дискретний пристрій бачимо, що генератор синхроімпульсів генерує відразу 2 імульси, тобто для роботи КС1(комбінаційна схема) треба 2 сигнали із декодера та АП1(автомат з пам’яттю) і так само працює КС2 за наявністю 2-х сигналів із декодера та АП2 .В залежності від х який приходе на АП2, останній вибирає напрям рахунку, якщо х=0 то лічильник рахує в одну сторону, якщо х=1 то лічильник рахує в іншу сторону. При подачі сигнала на АП1 (10) починає працювати КС1 і ми бачимо, що ідикація1сигналізує повідомлення у виді слова «СПОНСОР» при подачі на АП1 сигнала (01) починає працювати КС2 та на індикації2 з’являється повідомлення у виді слова «ГРЕНАДЕР»

Охарактеризувавши схему можна сказати, що для включення КС1 або КС2 треба по перше включити генератор синхроімпульсів, а потім в залежності від подаючих сигналів на АП1 буде включатися або КС1 або КС2.

Висновок

Виконавши цей курсовий проект я пізнав багато корисного і нового. В моєму завданні я сам розробив 2 автомати з пам’ятю перший це чотирьохрозрядний реверсивний лічильник у коді Грея, а 2-й це автомат із пам’ятю на два входи та два виходи. Розробивши ці автомати я зміг покращити свої знання із предмету цифрова електроніка, пізнав на перший погляд просту науку але якщо більше пізнати її то перед тобою відкривається світ складних речей. Але ж завдяки цій науці люди дуже сильно спростили своє життя.

Якщо дивитися на цифрову електроніку із боку наших професійних інтересів то ми відразу бачимо, що цифрова електроніка відіграє дуже важливу роль на залізниці, адже майже у всіх приборах залізничної автоматики присутні вироби цифрової електроніки. Все це робиться для покращення показників перевезення вантажів та пасажирів на залізниці. Тільки правильна, безперебійна та надійна робота електронних пристроїв дасть нам бажаний результат – безпеку руху на залізниці!

Список літератури:

  1. Методические указания по ТДУ ж. – д. АТС. Раздел: Функции алгебры логики/ Сост. Г.И. Загарий, Л.В. Бушевская. Харьков: ХИИТ, 1987. – 28.с.

  2. Інтернет.

  3. Методические указания по курсу «Теория дискретных устройств железнодорожной автоматики, телемеханики и связи. Функций алгебры логики. Синтез комбинационных схем. Г.І.Загарій, Л.В.Бушевська, - Х.:1987.

  4. Конспект лекцій.

  5. Методичні вказівки з дисципліни «Електроніка та мікросхемотехніка»,

«Комп’ютерна електроніка», «Прикладна теорія цифрових автоматів», Г.І.Загарій, Л.В.Бушевська, - Х. :2006.

Соседние файлы в папке Яицкий Р.О
  • #
    08.08.2013788.99 Кб32Додаток А.vsd
  • #
    08.08.20133.54 Mб38КП.doc