Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
38
Добавлен:
08.08.2013
Размер:
3.95 Mб
Скачать

3 Опис структурної схеми пристрою, що розробляється.

Від генератора синхроімпульсів (ГСІ) вмикається АП 1 (двійковий лічильник по модулю 12), після чого сигнал з АП 1 подається на входи дешифратора 4×16 (DC). Сигнали з дешифратора подаються на комбінаційні схеми (КС) та індикаційні повідомлення (ІНД). До комбінаційної схеми 2 (КС2) підключається синхронний автомат с пам’ятю (чотирьох розрядний регістр зсуву вправо)2. Також з дешифратора виходить сигнал, який подається на індикацію 4 (ІНД4).

Висновок

В даному курсовому проекті ми описували роботу пристрою, що складається з синхронних автоматів з пам’яттю, комбінаційних схем та індикації. Курсова робота була виконана за допомогою мінімізації функції методом карт Карно, що значно спростило побудову схеми пристрою. В цілому виконання даної курсової роботи вимагало великої зосередженості і застосування великих знань в різних областях електроніки і мікросхемотехніки.

Найбільш важким завданням для мене було 2 – «Автомати с пам’яттю». Взагалі я зрозумів, що «електроніка та мікросхемотехніка» - предмет дуже цікавий та важливий для моєї спеціальності, адже він напряму зв’язаний з автоматикою та автоматизацією на залізничному транспорті. Вся автоматика складається з електронних мікросхем, вони і є її мозком. Безпека руху залежить від чіткої та якісної роботи автоматики.

Автоматика та автоматизація на залізницях України дозволяє збільшити пропускну та провідну здатність підвищити швидкість та інтенсивність руху вантажних та пасажирських перевезень.

Список використаної літератури.

  1. Конспект лекцій

  2. Методичні вказівки з дисципліни «Електроніка та мікросхемотехніка»

  3. «Комп’ютерна електроніка», «Прикладна теорія цифрових автоматів», Г.І.Загарій, Л.В.Бушевська, - Х. :2006

  4. Методичні вказівки по курсу «Теорія дискретних пристроїв залізничної автоматики, телемеханіки і зв'язку. Функцій алгебри логіки. Синтез комбінаційних схем. Г.І.Загарій, Л.В.Бушевська, - Х.:1987

Соседние файлы в папке Рекечинський І.Ю 2-2-АТЗ