Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОза з гідравліки / ƒ / Записка.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
564.74 Кб
Скачать

4.3.1.1 Технічна характеристика запобіжного клапана.

Г 54-34М (ТУ2-053-1628-83Е).

Діаметр умовного проходу, мм, 20.

Витрати мастила, л/хв

– номінальні– 125

– мінімальне– 3.

Зміна тиску в діапазоні витрат від мінімального до максимального, МПа, 0,5.

Вимір тиску в діапазоні витрат номінального до q, МПа, не більше при витраті q, в л/хв, від 0,2 до 0,8.

Номінальний перепад тиску, МПа 0,6.

Сумарні втрати, см3/хв., не більше 280.

Тип електромагніту МТ 4202Г.

Маса, кг, 4,6.

В данному пункті ми вибралии запобіжний клапан Г54-34 М.

4.4 Вибір зворотного клапана.

Зворотні клапани призначені для вільного пропущення робочої рідини в одному напрямку і для перекриття руху рідини в зворотному напрямку. Зворотний клапан конструктивно подібний запобіжному клапану з тією лише різницею, що в ньому застосовується пружина з малим зусиллям, призначена лише для подолання сил тертя при посадці запірного елемента на сідло. Застосовують зворотні клапани з кульковими і конусними запірними елементами.

Зворотні клапани застосовують:

а) у схемах, що складаються з декількох насосів чи насоса і гидропневмоакумулятора, для виключення взаємного впливу при їхній одночасній роботі;

б) у блоках фільтрації, встановлюваних у реверсивних гідролініях, для забезпечення руху рідини через фільтр тільки в одному напрямку;

в) у гідроприводах із замкнутою циркуляцією як підживлюючі клапани.

Основними параметрами зворотних клапанів є умовний прохід; номінальний тиск; номінальна витрата; перепад тисків при номінальній витраті; витрати робочої рідини при номінальному тиску в сполученні клапан-сідло.

Зворотній клапан вибирається в залежності від витрати мастила в л/хв. Для нашого випадку при Qn=80 л/хв. вибираємо зворотній клапан типу Г51-23 (ГОСТ 21464-76) .

Технічні характеристики зворотного клапана Г51-23.

Діаметр умовного проходу, мм – 20

Витрата мастила, л/хв.:

номінальний – 32

Перепад тиску при номінальній витраті не більше, МПа – 0,25.

Втрати мастила при максимальному робочому тиску не більше 0.08 см3/хв.

Маса, кг – 1,2.

Розшифровка позначення:

Г51-2– зворотний клапан;

3– виконання по умовному проходу 3- 10мм;

4.5 Вибір бака.

Гідроємністю називають пристрій, призначений для утримування в ньому робочої рідини з метою використання її в процесі роботи гідроприводу. До гидроемностей відносяться гідробаки і гідроакумулятори.

Гідробак – гідроємність, призначена для живлення об'ємного гідроприводу робочою рідиною. Гідробаки повинні також забезпечувати охолодження робочої рідини, видалення з неї повітря, осадження забруднень і температурну компенсацію зміни обсягу робочої рідини. Гідробаки можуть знаходитися під атмосферним і під надлишковим тиском. Загальні технічні вимоги до баків установлені ДСТ 16770-71.

Основні параметри гідробаків, призначених для роботи під надлишковим тиском, - номінальна місткість, максимальний тиск робочої рідини (підпору), інтервали температур робочої рідини і навколишнього середовища. Баки, призначені для роботи під надлишковим тиском, повинні піддаватися гідравлічним іспитам на міцність спробним тиском.

Часто гідробаки входять до складу насосних установок, будучи несучою конструкцією. Для підвищення міцності корпуса і кришки передбачаються ребра

жорсткості, що також збільшує і тепловіддачу.

При орієнтовних розрахунках стаціонарних гідроприводів з розімкненою циркуляцією номінальну місткість бака приймають числено рівній 120-180 подачам насоса, вираженим в дм3/с, або 2-3 подачам насоса вираженим в дм3/хв.

Обираємо бак, призначений для роботи під атмосферним тиском.

Вибраний насос Г12-24АМ, для якого л/хв.

Місткість бака при цьому розрахункова:

дм3.

Вибираємо нормований об’єм гідробаку [4]

.

Соседние файлы в папке ƒ