Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОза з гідравліки / ƒ / Записка.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
564.74 Кб
Скачать

4.1.2 Технічна характеристика гідро розподільників

4.1.2.1 Технічна характеристика гідро розподільника Р1

РПГС-20/2CE 34 DG5S-8-*C E 0

Діаметр умовного переходу, мм, 20.

Витрати мастила, л/хв.

– номінальне  ………………………….250

– максимальне …………………………360.

Максимальний тиск керування для гідро розподільника МПа…………………0,5

Час спрацювання , сек, для апаратів з керуванням …………………….0,05-0,08.

Тиск р, МПа

  • номінальний …………………….32

  • мінімальний ……………………..8

Втрати тиску,МПа..………………….1.6

Хід, мм …………………………………..9

Тяглове зусилля, Н, ……………………..16

Тривалість вмикання…………………….10

(ПВ) %, …………………………………..100

Напруга, В, ………………………………220.

Максимальна кількість включень за годину  7200.

  • Маса, кг, 19.

4.1.2.2 Технічна характеристика гідро розподільника Р2

M-2 SEW6 P 3X/ 630 G24 N N13R.

Діаметр умовного переходу, мм, 20.

Витрати мастила, л/хв.

– максимальне …………………………25.

Максимальний тиск керування, МПа ………………………0,5

Час спрацювання , сек, для апаратів з керуванням ….0,05-0,08.

Тиск р, МПа

  • номінальний …………………….32

  • мінімальний ……………………..8

Втрати тиску,МПа..………………….0.25

Хід, мм …………………………………..5

Тяглове зусилля, Н, ……………………..16

Тривалість вмикання…………………….25

(ПВ) %, …………………………………..100

Напруга, В, ………………………………220.

Максимальна кількість включень за годину  15000.

Маса, кг, 15.

В даному пункті ми вибрали гідрорзподільники РПГС-20/2CE 34 DG5S-8-*C E 0 та M-2SEW6P3X/ 630G24NN13R.

4.2 Вибір дроселя

Дроселі дозволяють змінювати витрати робочоі рідини, що проходить через гідролінію. У гідроприводі рідина від нерегульованого насоса через дросель і розподільник надходить у робочу порожнину циліндра,а з протилежної порожнини вливається в бак. Швидкість руху штока циліндра регулюється за допомогою дроселя, що обмежує витрату рідини, що надходить у циліндр, причому рідина, що залишилася, зливається в бак через запобіжний клапан.Останній, настроєний на тиск, достатній для подолання максимально можливого навантаженняРна штоку циліндра. Тому що через клапан постійно проходить частина потоку рідини, насос постійно працює під максимальним тиском незалежно від навантаженняР.

Приустановці дроселя на виході, а тиск у штоковій порожнині циліндратакож залежить відР,причому(чи зміни напрямку дії навантаження)може перевищувати.При установці дроселя у відгалуженні, що дозволяє знизити енергетичні втрати в гідроприводі (рідина через запобіжний клапан може проходити лише при перевантаженні чи зупинці гідроциліндра на упорі, якщо дросель не пропускає всього потоку рідини,

що нагнітається насосом, при тиску настроювання запобіжного клапана). Однак у цьому випадку також залежить відР,причому в більшому ступені, тому що з ростом збільшується витрата рідини через дросель і одночасно трохи знижується подача насоса (зростають об'ємні витоки в насосі).

Схема з дроселем па виході забезпечує більш плавний рух робочого органа і може використовуватися в гідроприводах з напрямком дії, що змінюється. Однак при застосуванні цієї схеми зростає небезпека ривків штока циліндра в напрямку подачі в момент запуску гідроприводу в роботу. Максимальна плавність руху при малих швидкостях досягається при застосуванні спеціальних двухщільових дроселів, встановлюваних в обох лініях підключення гідродвигуна.

При виборі схеми установки дроселя варто враховувати, що у варіанті з дроселюванням на вході тиск у циліндрі менше, тому знижується тертя і поліпшуються умови роботи ущільнень; оскільки дроселюється потік, що надходить звичайно у велику (поршневу) порожнину циліндра, полегшується одержання малих подач. Разом з тим, у цьому випадку не завжди вистачає тиску напору для нормальної роботи гідромоторів: тепло, що виділяється при дроселюванні, надходить у гідросистему.

Таким чином, при всіх схемах установки залежить від Р, аможе досягати великої величини, що утрудняє одержання малих витрат, тому що для цього приходиться надмірно зменшувати площу fщпрохідного перетину дроселюючої щілини, що приводить до її швидкого засмічення. Взагалі, щілини з площею перетину менше 0,1—0,3 мм2(за умови, що форма щілини близька до кола, квадрата чи рівностороннього трикутника, тобто має мінімальний периметр) намагаються не робити навіть при гарній фільтрації робочої рідини. Це значить, що при максимальному тиску в гідроприводі РН= 10 МПа мінімальна витрата рідини через дросель складає 0,6 л/хв, тоді як у гідроприводах сучасних верстатів потрібна стабільна підтримка витрат, що на порядок менше зазначеного.

У деяких випадках застосування (наприклад, у дискових пилках для холодного різання) потрібно, щоб швидкість подачі зменшувалася при збільшенні навантаження. Це можна забезпечити шляхом застосування звичайних дроселів. Однак у більшості гідроприводів установлена швидкість руху гідродвигунів повинна бути постійною в широкому діапазоні зміни навантажень на робочих органах, тому перепад тисків на дроселюючій щілині повинний підтримуватися постійним і невеликим ( 0,2—0,3 МПа) для одержання мінімальних витрат при мінімально припустимій площі дроселюючої щілини. Зазначеним умовам задовольняють регулятори витрати (потоку).

Соседние файлы в папке ƒ