Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Лекція з ТСПП

.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
17.05.2015
Размер:
15.34 Кб
Скачать

Лекція з ТСПП (Сілагін) 13.01.2012

Введення

Деякі проги створюються як комерційні продукти (товар). Індустріально організований програмний продукт (ІОПП) – стандартизована назва. Задачі даної дисципліни: технології проектування, реалізації, тестування, супроводження, документування, просування на ринок, модернізація. Предмет – програма як товар. Програма як товар має відмінності, які пов’язані з тим, що вона є нематеріальна. Це є деяка комбінація 0 і 1 на матеріальному носії інформації.

Етапи розробки програмного продукту:

  1. Аналіз: структуризація майбутньої системи, що здійснюється за рахунок декомпозиції, абстрагування. В процесі абстрагування одночасно створюється технічне завдання на розробку ІОПП.

  2. Структуризація: в структурі виявляється ієрархія, яка в майбутньому ІОПП буде реалізовуватися через наслідування. Передбачає економію програмного коду (повторне використання), а також підвищення надійності та спрощення системи. Опис структури: описуємо структурні елементи як класи (типізуються дані), описуються атрибути, встановлюється і описується робота методів, опис віртуальних методів, встановлюються зони видимості (інкапсуляції), опис зв’язків між класами через використання методів.