Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторні роботи 9,10(ТСПП).docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
192.91 Кб
Скачать

Завдання

  1. Передбачити в створеній програмі ще одну кнопку для очищення полів грошових сум. Виконаєте програму і переконаєтеся в правильності її роботи. Підказка: для об'єктів Edit3, Edit4 у функції обробки події натиснення на цю кнопку використовуйте команду привласнення їх властивостям Text порожнього рядка.

  2. Забезпечте появу підказки "Введіть курс купівлі" і "Ведіть курс продажів" після переміщення покажчика миші до полів Edit 1и Edit2 відповідно.

  3. Модифікуйте програму, передбачивши додаткову можливість зміни типу операції (купівля, продаж) внаслідок клацання мишею по стрілці. Виконаєте програму. Підказка: для цього двічі клацніть по текстовому полю стрілки. Відкриється вікно програмного коду із заготівлею функції Label3Click. У тілі цієї функції можна скористатися командами виду : if(RadioButton1.Checked=True)

.//Встановлюємо перемикач в праве положення, змінюючи

// //значення властивості Checked об'єкту RadioButton2

else

.//Встановлюємо перемикач в ліве положення, змінюючи

// //значення властивості Checked об'єкту RadioButton1

  1. Спростите форму і зміните кнопки "Вичислити" так, щоб її можна було використовувати для переведення миль в кілометри або навпаки залежно від положення перемикача (1 миля=1,609344 км).

  2. У створену для завдання п.4. форму вставте групу перемикачів (об'єкт RadioGroup) для вибору типу милі з двох можливих значень: морської і звичайної милі (1 морскаяя миля=1,852 км).

Підказка: для завдання підпису до перемикачів використовуйте властивість Items групі перемикачів RadioGroup, а для контролю вибору певного перемикача використовуйтеся властивість ItemIndex (рівно - 1, якщо жоден не вибраний, 0 - якщо вибрано перший перемикач групы, 1 - якщо другий і так далі)