Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовичек.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
46.35 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

ВІОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

«ІРПІНСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ КОЛЕДЖ»

Відділення з підготовки молодших спеціалістів

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни «Фінансовий облік»

На тему: «Стан та напрями удосконалення обліку амортизації, зносу необоротних активів на підприємстві «Київське лісове господарство»

Виконала студентка

ІІІ курсу 303-Б групи

Сердюк Наталія Олександрівна

Керівник Меднікова Світлана

Володимирівна

Дата підготовки роботи _____20__р.

Дата захисту роботи________20__р.

Оцінка ___________

Ірпінь - 2014

Тема: Стан та напрями удосконалення обліку амортизації, зносу необоротних активів на підприємстві «Київське лісове господарство» План

Вступ 3

1.Виробничо-фінансова характеристика підприємства 5

2. Стан та напрями удосконалення обліку амортизації, зносу необоротних активів на підприємстві. 8

3. Економічний зміст амортизації і зносу основних засобів. 10

4. Методика розрахунку амортизації основних засобів у бухгалтерському і податковому обліку 13

4.1 Методика розрахунку амортизації основних засобів прямолінійним способом 13

4.2 Методика розрахунку амортизації основних засобів кумулятивним методом 13

5. Облік зносу необоротних активів 14

Висновки та пропозиції 17

Список використаної літератури 18

Вступ

Виробничо–господарська діяльність підприємств забезпечується не тільки за рахунок використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, але й за рахунок основних фондів – засобів праці і матеріальних умов процесу праці.

Засоби праці – станки, робочі машини, передавальні пристрої, інструменти і т. д., а матеріальні умови процесу праці - виробничі споруди, транспортні засоби і інші.

Відмінною особливістю основних засобів є їх багаторазове використання в процесі виробництва, збереження первісного зовнішнього вигляду (форми) на протязі тривалого періоду. Під впливом виробничого процесу і зовнішнього середовища вони зношуються поступово і переносять свою початкову вартість на витрати виробництва на протязі нормативного строку їх використання шляхом нарахування зносу (амортизації) по встановленим нормам.

Основні засоби відіграють величезну роль в процесі праці, так як вони в своїй сукупності утворюють виробничо–технічну базу і визначає виробничу потужність підприємства.

На протязі тривалого часу використання основні засоби надходять на підприємство і передаються в експлуатацію, зношуються в результаті експлуатації, підлягають ремонту, при допомозі якого відтворюються їх фізичні якості, переміщуються всередині підприємства, вибувають з підприємства внаслідок неможливості подальшого використання. Одним з показників ефективного використання основних засобів є збільшення: часу їх роботи (шляхом скорочення простоїв), коефіцієнта змінності, виробництва (на базі впровадження нової техніки і технології), фондовіддачі (тобто збільшення випуску продукції, об’єму виконаних робіт і послуг на кожну грошову одиницю основних фондів).

Підприємства мають право володіння, користування і розпорядження основними засобами: безповоротно передавати або продавати іншим підприємствам, обмінювати, здавати в оренду споруди, будівлі, обладнання, транспортні засоби, інвентар, які йому належать, списувати їх з балансу, якщо вони зношені чи морально застаріли, незалежно від того, повністю вони амортизовані чи ні.

Основними завданнями бухгалтерського обліку основних засобів є:

  • Контроль за збереженням і наявністю основних засобів по місцям їх використання, правильне документальне оформлення і своєчасне відображення в обліку їх надходження, вибуття і переміщення.

  • Контроль за раціональним використанням засобів на реконструкцію і модернізацію основних засобів.

  • Обчислення частки вартості основних засобів в зв’язку з використанням і зносом для включення у витрати підприємства.

  • Контроль за ефективністю використання робочих машин, обладнання, виробничих площ, транспортних засобів і інших основних засобів.

  • Точне визначення результатів від списання, вибуття об’єктів основних засобів.

Ці завдання розв’язуються з допомогою належної документації і забезпечення правильної організації обліку наявності і руху основних засобів, розрахунків по амортизації і обліку витрат по їх ремонту.

Метою курсової роботи є вивчення питання стану та напрямів удосконалення обліку амортизації, зносу необоротних активів на підприємстві «Київське лісове господарство»

Об’єктом дослідження є «Київське лісове господарство»