Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗМІРИ ОПЛАТИ.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
1.51 Mб
Скачать

5.5.3 Перенесення в натуру проектів організації території колективних садів

Комплекс робіт включає: вибірку та вивчення матеріалів проекту; організацію польових робіт; визначення на місцевості місцеположення меж садових ділянок, вулиць, проїздів, майданчиків для стоянки автомашин, інших господарських об'єктів; установлення межових знаків, їх маркування і обкопування, ведення абрису, здача встановлених меж представнику садівничого товариства і оформлення акта, перевірку, виправлення зауважень, формування матеріалів.

Кінцевою продукцією є межі садових ділянок, які встановлені в натурі (на місцевості) та здані за актом, матеріали перенесення, які сформовані у справу (2 примірники, 1 - архівний).

Вартість робіт установлюється згідно з табл. 5.9.

Одиниця виміру: "а" - проект; "в" - 1 га території.

Таблиця 5.9

Одиниця виміру 

а 

в 

Вартість, грн. 

877,8 

192,3 

Необхідна норма витрат часу, люд.-дн. 

10,5 

2,3 

Примітки:

1. У показниках "а" і "в" у загальній вартості робіт, що виконуються, питома вага вартості польових робіт становить 87 %, камеральних - 13 %.

2. Вартість розрахована для умов, якщо у розрахунку на 1 га переноситься 10 ділянок. Якщо їх кількість інша, то в показник "в" уводиться коефіцієнт К = 1,0 + 0,10 (n - 10), де n - кількість ділянок, що переносяться у розрахунку на 1 га.

3. Вартість розрахована для умов, якщо площа території більше 10 га. Коли площа менша, то в показник "а" вводиться понижувальний коефіцієнт К = 1,0 - 0,09 (10 - n), де n - площа території, га.

4. Вартість розрахована для умов, якщо об'єкт роботи розташований на відстані понад 30 км від організації-виконавця. При меншій відстані в показники "а" та "в" уводиться понижувальний коефіцієнт К = 1,0 - 0,01 (30 - n), де n - відстань від організації-виконавця до об'єкта, км.

5. Вартість розрахована з урахуванням перенесення в натуру садових ділянок правильної конфігурації з прямолінійними межами. В інших умовах до показника "в" застосовується коефіцієнт 1,20 - ділянки неправильної форми (у вигляді трапеції), межі прямолінійні; 1,60 - ділянки неправильної форми і межі криволінійні (ламані).

6. Вартість розрахована на перенесення проекту на землях, які розташовані у єдиному масиві. За інших умов у показник "а" вводиться коефіцієнт К = 1,0 + 0,10 (n - 1), де n - кількість черезсмужних (відокремлених) масивів.

7. При перенесенні проектів, що розроблені як єдиний проектний документ, на групу суміжних садівничих товариств у показник "а" уводиться коефіцієнт К = 1,0 + 0,20 (n - 1), де n - кількість садівничих товариств, на територію яких розроблено єдиний проект, що підлягає одночасному перенесенню у натуру (на місцевість).

8. Вартість перенесення у натуру зовнішніх меж садівничих товариств, встановлення межових знаків, перенесення у натуру елементів вертикального планування, прорубування просік і візирок, прокладання теодолітних ходів, які необхідні для прив'язки до геодезичної мережі, на прокладання теодолітних ходів по осях вулиць і проїздів визначається додатково.

9. Вартість розрахована для рівнинної території з прямолінійними вулицями і проїздами. За інших умов до показника "в" застосовується коефіцієнт 1,10 - пересічена місцевість з прямолінійними вулицями і проїздами; 1,30 - пересічена місцевість з криволінійними (ламаними) вулицями.

10. При перенесенні в натуру ділянок земель, що надані під городи, до показників "а" і "в" застосовується коефіцієнт 0,60.