Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗМІРИ ОПЛАТИ.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
1.51 Mб
Скачать

5.1 Підготовчі роботи з видачі громадянам державних актів на право власності на землю

При виконанні підготовчих робіт з видачі громадянам державних актів на право власності на землю враховуються такі категорії природної складності території:

I категорія  

- рівнинна територія, земельні ділянки, що перебувають в особистому користуванні, прямокутної форми з чітко виявленими в натурі межами; 

II категорія 

- слабохвилястий рельєф, ділянки неправильної форми (форма трапеції), межі прямолінійні, чітко визначені в натурі, передгірська місцевість з ділянками правильної форми і чіткими межами; 

III категорія 

- рівнинна та пересічена місцевість з ділянками неправильної форми, з криволінійними, чітко виявленими в натурі межами, а також передгірська місцевість з ділянками неправильної форми з прямолінійними та чітко виявленими межами; 

IV категорія 

- пересічена місцевість з ділянками неправильної форми, криволінійними і неясно виявленими в натурі межами; 

V категорія 

- гірська місцевість з ділянками неправильної форми, з криволінійними і нечітко вираженими в натурі межами. 

Комплекс робіт включає: підбір планово-картографічного матеріалу, вибірку відомостей з облікових документів; обмір земельних ділянок у натурі, вимірювання кутів нахилу, визначення горизонтального прокладення, ведення польового журналу, вирахування площі земельної ділянки, порівняння з обліковими даними; запис у відповідному журналі; складення акта обміру з відображенням меж ділянки і погодження меж із суміжними землекористувачами; написання короткої пояснювальної записки; складання порівняльної відомості площ за обліком (з інвентаризації) з фактичним користуванням, перевірка, виправлення зауважень; формування матеріалів.

Кінцева продукція: матеріали обмірів, сформовані в окрему справу (1 прим.).

Вартість підготовчих робіт установлюється згідно з табл. 5.1.

Одиниця виміру: "а" - квартал, "в" - окреме землекористування.

Таблиця 5.1

Одиниця виміру 

Природні категорії складності 

II 

III 

IV 

Вартість, грн. 

а 

в 

а 

в 

а 

в 

а 

в 

а 

в 

489,0 

14,65 

510,4 

17,57 

545,2 

24,45 

580,3 

28,80 

622,3 

35,68 

Норма необхідних витрат часу, люд.-дн. 

7,0 

0,21 

7,3 

0,25 

7,8 

0,35 

8,3 

0,41 

8,9 

0,51 

Примітки:

1. У показниках "а" і "в" у загальній вартості робіт, що виконуються, питома вага вартості польових робіт становить 44 %, камеральних - 56 %.

2. Вартість розрахована на проведення підготовчих робіт у сільських населених пунктах. За інших умов у показники "а" і "в" уводяться підвищувальні коефіцієнти:

1,20 - у сільських населених пунктах, селищах, що є центрами адміністративних районів, містах районного підпорядкування;

1,40 - у містах - центрах адміністративних районів, містах обласного підпорядкування, містах - курортах місцевого значення;

1,60 - у містах - обласних центрах та у містах-курортах загальнодержавного значення;

1,70 - у місті Києві.

3. Вартість розрахована з умовою, що у кварталі розміщено більше 30 земельних ділянок. Коли їх кількість менша, то в показник "а" вводиться понижувальний коефіцієнт К = 1,0 - 0,03 (30 - n), де n - кількість землекористування у кварталі.

4. Вартість розрахована для умов, якщо об'єкт (квартал) розміщений на відстані більше 30 км від організації-виконавця. При меншій відстані в показники "а" і "в" уводиться понижувальний коефіцієнт К = 1,0 - 0,01 (30 - n), де n - відстань від організації-виконавця до об'єкта, км.

5. Вартість розрахована для умов, якщо розмір землекористування становить 0,10 га. При інших розмірах землекористування в показник "в" уводиться коефіцієнт К = 1,0 + 1,1 (n - 0,1), якщо площа ділянки менша 2,0 га;

К = 3,1 + 0,1 (n - 2), якщо площа ділянки більша 2,0 га, де n - площа ділянки, га.

6. Вартість розрахована для умов, за яких обмір землекористування виконується мірною стрічкою, рулеткою чи аналогічними інструментами. При виконанні геодезичних робіт з інструментальної зйомки меж, визначення координат та інших геоданих поворотних точок меж у показник "в" уводиться коефіцієнт 2,50. При цьому вартість прокладання теодолітних (полігонометричних) ходів по межах (вулицях) кварталів визначаються додатково згідно з розділом 1.1.

7. У вартість не включені витрати на роботи з обміру будівель і споруд, зйомки ситуації на ділянці, зі складання збірного плану меж землекористування і виготовлення державних актів на право власності на землю, на участь в юридичному оформленні матеріалів на право користування землею та вирішення спірних питань.

8. Вартість розрахована для умов, за яких підготовчі роботи виконуються на основі матеріалів інвентаризації земель населених пунктів. За їх відсутності вартість проведення робіт з інвентаризації земель населеного пункту визначають додатково.

9. Вартість розрахована для проведення робіт з обміру земельних ділянок у населених пунктах. При виконанні робіт за інших умов у показники "а" і "в" уводиться коефіцієнт 0,80 - при обмірі земельних ділянок, наданих для садівництва, дачного, гаражного будівництва, 0,50 - для городництва.

10. Окремим категоріям громадян, яким надаються пільги згідно чинного законодавства, при визначенні вартості робіт з підготовки державних актів на право власності на землю до табл. 5.1 застосовується коефіцієнт 0,5.