Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маг1 звіт.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
722.43 Кб
Скачать

4.Профілювання заготівки Паркетная линия griggi

Призначена для виготовлення паркетних планок штучного паркету, Лампаркет, пар-кетной дошки та статевої дошки з масиву деревини.

На лінії здійснюються наступні операції (автоматично):

 подача заготовок однакової довжини з магазину в чотиристоронній поздовжньо-фрезерний верстат;

 чотиристороння фрезерування для отримання паза і гребеня на поздовжніх бічних крайках заготовок з попередньою обробкою напрямних пазів на нижній пласті, обробка пазів на верхній пласті для зняття внутрішніх напружень (за замовленням) і остаточна обробкою поверхні пластей високої чистоти;

 автоматична передача заготовок на двосторонній шипорізний верстат;

 торцювання заготовок з підрізуванням для виключення сколів і нарізування паза і гребеня на торцях паркетних планок.

Лінія складається з автоматичної завантажувального пристрою (1), чотиристороннього 5-ти шпиндельного поздовжньо-фрезерного верстата (2), що з'єднує транспортера (3,4), двостороннього автоматичного шипорезного верстата (5).

ОБЛАСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ:

Підприємства і цехи з виробництва паркету.

Отримувані вироби:

   

СХЕМА ЛІНІЇ:

ОБЛАСТЬ ПРИМЕНЕНИЯ:  Предприятия и цеха по производству паркета.  Получаемые изделия:    СХЕМА ЛИНИИ:   

РАСЧЕТ ПРОИЗВОДИТЕЛЬНОСТИ РАБОТЫ ЛИНИИ ПО ПРОИЗВОДСТВУ ПАРКЕТА

Размеры паркета,мм

Деталей/мин

Подача продольно-фрезерного станка(м\мин)

Производительность

м2/мин

м2/час

400 х 50

20 30 40

8 12 16

0,4 0,6 0,8

24 36 48

500 х 60

20 30 40

10 15 20

0,6 0,9 1,2

36 54 72

РОЗРАХУНОК ПРОДУКТИВНОСТІ РОБОТИ ЛІНІЇ ПО ВИРОБНИЦТВУ Лампаркет

Розміри паркету, мм Деталей / хв Подача поздовжньо-фрезерного верстата (м \ хв) Продуктивність

м2/мін м2/час

330 х 50 40

50

60 12

15

18 0,6

0,75

0,9 36

45

54

КОНСТРУКТИВНІ ОСОБЛИВОСТІ, що ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ВИСОКУ ТОЧНІСТЬ І ЯКІСТЬ ОБРОБКИ, ЗРУЧНІСТЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ ВЕРСТАТА І ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ

АВТОМАТИЧНЕ завантажувальний пристрій

 Встановлюється на подаючий стіл поздовжньо-фрезерного верстата і забезпечує автоматичну подачу заготовок однакової довжини з вертикального магазину на чотиристоронній поздовжньо-фрезерний верстат за допомогою спеціального штовхача з регульованим ходом, встановленого на штоку пневмоциліндра.

 Є можливість регулювання зусилля подачі й регулювання швидкості подачі і повернення у вихідне положення штока пневмоциліндра.

 Спеціальний пульт управління дозволяє за допомогою перемикача вибрати автоматичний або ручний режим роботи.

 Автоматична робота забезпечується за рахунок мікровимикача, встановленого на виході з магазину і приводить у дію пневмосистему штовхача для подачі наступної заготовки.

Чотиристоронніх 5-ТИ шпіндельно поздовжньо-фрезерний верстат

 Подаючий стіл завдовжки 2000 мм з хромованою поверхнею, що забезпечує довговічність роботи при збереженні точностних пареметров.

 Площина столу з пазами після першої фрези шириною 220 мм для забезпечення фугування і надійного позиціонування коротких заготовок при обробці поздовжніх крайок. Дозволяє отримати паралельні бічні поверхні крайок з високою точністю.

 Полірована хромована поверхня робочого столу верстата знижує коефіцієнт тертя заготівлі по столу і зменшує навантаження на механізм подачі, зберігає високі точнісні параметри верстата при підвищеної зносостійкості.

 Система автоматичного змащення робочого столу значно знижує зусилля на механізм подачі за рахунок зменшення коефіцієнта тертя деревини по столу.

 Верхній додатковий подаючий ролик на вході до фуговального шпинделя з можливістю пневматичної відключення. Забезпечується операція фугування нижній пласті заготовки.

 Притиск подаючих роликів до заготівлі здійснюється за допомогою пневмоциліндрів, що забезпечують стабільне і рівномірне зусилля притиску для плавної і надійної подачі заготовок, що забезпечує високу точність і чистоту обробки. Подвійна незалежна система регулювання зусилля притиску роликів, що подають.

 Верхній додатковий подаючий ролик поруч з правим фрезерним шпинделем необхідний для обробки короткі заготовок. Забезпечує високу точність обробки.

 Додаткові притиски коротких заготовок для забезпечення точних геометричних параметрів обробки.

 Редукторна система приводу подаючих роликів через карданні вали забезпечує надійну передачу крутного моменту на подають ролики. Посилений безлюфтовий редуктор забезпечує могутню і стабільну подачу заготовок.

 Високоточні, динамічно збалансовані шпинделя, що пройшли прецизійну обробку та контроль дозволяють досягати бездоганної якості обробки з точністю до 0,1 мм. Шпинделя зібрані із застосуванням високоточних підшипників і не вимагають мастила в процесі експлуатації. Перед установкою на верстат, всі шпинделя проходять попередню обкатку. Стандартна частота обертання шпинделя 6000 об / хв.

 Одночасна настройка по вертикалі траверси механізму подачі і верхнього горизонтального шпинделя за допомогою електродвигуна з відліком розміру на дисплеї пульта управління. Досягається висока точність установки роликів, що подають і верхньої фрези, що забезпечує надійну подачу, високу точність і чистоту обробки, зручність обслуговування і швидкість переналагодження.

З'ЄДНУЄ ТРАНСПОРТЕР

 Можливість встановлення з'єднують транспортерів двох виконань (мод. fn / sgp і мод. Fn / tt-dc) між поздовжньо-фрезерних і двостороннім шипорезним верстатом з автоматичною системою подачі заготовок.

 хто з'єднує транспортер виконання мод. fn / sgp складається з двох частин:

- Перша горизонтальна частина довжиною 1500 мм з робочою висотою столу на рівні столу поздовжньо-фрезерного верстата;

- Друга частина похила на 30 градусів довжиною 1500 мм, висота на виході заготовок складає 1160 мм і забезпечує завантаження магазину двостороннього шипорезного верстата в автоматичному режимі. Забезпечення безперервності подачі заготовок і підвищення продуктивність роботи лінії.

 хто з'єднує транспортер виконання мод. fn / tt-dc передбачає установку поздовжньо-фрезерного верстата на фундаменті з висотою робочого столу 1200 мм від рівня двостороннього шипорезного верстата і полягає їх двох частин:

- Перша горизонтальна частина з приводним транспортером і регульованою швидкістю подачі;

- Друга горизонтальна частина складається з двох приводних транспортерних стрічок, розташованих одна над іншою, службовців для відділення заготовок один від одного за рахунок різниці швидкостей подачі;

- Друга частина транспортера оснащена фотоелементом, встановленому на магазинного завантажувальному Утройство шипорезного верстата, який при вході кожної деталі приводить в дію що подає візок і забезпечує подачу заготовки на шипорізний верстат. Забезпечується безперервність автоматичної подачі заготовок з магазину.

ДВОСТОРОННІЙ АВТОМАТИЧЕСКИЙ шипорізний станок

 Вертикальний магазин для завантаження заготовок, регульований по ширині, оснащений пневмоциліндром для вирівнювання і точного позиціонування заготовок перед подачею на ділянку обробки. Забезпечується висока точність установки заготовок на каретці і висока точність обробки.

 Система подачі заготовок за допомогою штовхачів, встановлених на візку, яка переміщається по цементувати і шліфованим круглим напрямних за допомогою поршневого кутового гідравлічного двигуна. Забезпечується висока точність переміщення заготовок при обробці і довговічність роботи напрямних без втрати точностних параметрів верстата.

 Швидкість подачі і повернення кареток регулюється за допомогою дроселів на гідростанції незалежно, що дозволяє збільшити швидкість повернення каретки і, відповідно, продуктивність верстата.

 Верхні НЕ приводні притискні пристрої з гумовими ременями здійснюють надійний затиск заготовок до площини каретки під час обробки. Забезпечується висока точність обробки торців при нарізуванні паза і гребеня.

 Верхні притискні пристрої регулюються за допомогою рукояток з відліком розміру по цифрових індикаторах фірми SIKO, що забезпечує точність настройки.

 Переміщення рухомої опори з встановленими на ній шпинделями здійснюється вручну за допомогою маховика і високоточної гвинтової передачі, що забезпечує високу точність при установці робочої довжини з відліком розмірів за цифровим індикатором.

 Шпинделя зібрані з використанням високообертових і високоточних підшипників SKF, що забезпечують надійну роботу при частоті обертання вала 7500 об / хв. Забезпечується надійність роботи, висока точність і чистота обробки.

 Відлік розміру при налаштуванні фрезерних шпинделів і торцювальних та підрізних пив по висоті і глибині обробки проводиться по цифрових індикаторах, що забезпечує високу точність встановлюваних розмірів, зручність обслуговування і швидкість переналагодження.

ОПЦИИ:

З'єднує транспортер виконання мод. fn / sgp комплектується додатково:

- З'єднує транспортер з колесами і рейками з можливістю висунення з робочої зони;

- Збільшення довжини першої горизонтальної частини з'єднує транспортера до 2500 мм;

- Збільшення ширини столу до 250 мм.

Двосторонній автоматичний шипорізний верстат:

- Збільшення довжини заготовки до 2000 мм, включаючи центральний супорт;

- Збільшення довжини заготовки до 2500 мм, включаючи центральний супорт;

- Шумоізоляційна кабіна.