Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова / Курсова АТП _ САК (Автос_охраненный).docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
25.04.2015
Размер:
90.26 Кб
Скачать
    1. Виробнича діяльність підприємства.

Приватне сільськогосподарське підприємство ПСП «Лука» Житомирського району має центральну садибу в селі Лука. Підприємство знаходиться на відстані 20 км. від обласного центру, в районі придніпровської височини, в басейні річки Гуйва.

Середньорічна кількість опадів 600 – 650мм., переважний напрямок вітру у липні північно – західний, а у січні напрямок вітру західний.

Середня місячна температура повітря: у липні становить близько +18°С, а у січні білля – 6°С. В районі господарства переважають грунти: світло сірі, сірі лісові опідзолені, чорноземи опідзолені й темно – сірі опідзолені.

Господарство спеціалізується на вирощуванні таких галузей як: рослинництво, овочівництво, також є переробна галузь, та м’ясо – молочне тваринництво. Також на господарстві проходить лінія консервування готової продукції. Загальна площа становить 1100 га., до якої входять поля для вирощування продукції та пасовища, що дозволяє займатися тваринництвом.

Крім центральної будівлі, на даній території ще знаходяться такі приміщення як: ремонтна майстерня, гараж, їдальня, склади продукції (як готової так і не переробленої), цех консервації гороху та інші.

    1. Характеристика енергетичної бази господарства.

Електропостачання споживачів в господарстві здійснюється від чотирьох комплектних трансформаторних підстанцій КТП потужністю25…100 кВ·А. Дві з яких резервні.

Напруга 10 кВ що надходить до КТП подається від Житомирської РП 35/10 кВ. Від КТП 10/0,4кВ подається напруга 220/380 до споживачів що надходить по повітряних лініях проводом А16…А35, змонтованих на залізобетонних опорах та в подальшому модифікують на СІПовську лінію передач.

Загальна довжина повітряних ліній складає: 10кВ – 15км, а 0,4 – 90км. Обслуговують ці повітряні лінії 10/0,4кВ підприємство Житомирський обл. енерго.

В господарстві нараховуюється приблизно 90 електродвигунів потужністю від 0,25 до 35кВт, освітлювальні установки з лампами розжарювання мають встановлену потужність 40кВт, для освітлення вулиць використовують світло -діодні прожектори з загальною встановленою потужністю 15 кВт, також ще є водонагрівники ВЄТ-200 – 3 шт. та ВЄП-400 – 2 шт.

Все вище перераховане електрообладнання знаходиться в задовільному стані 40% електрообладнання потребує капітального ремонту або заміни на нове. Все електрообладнання відпрацювало по декілька термінів експлуатації тому часто виходить з ладу. В зв’язку з цим було поставлено задачу замінити старе електрообладнання на більш нове. Вартість електроенергії становить 1,48грн. за 1кВт.· год.

Загальна кількість споживаної електроенергії за минулий рік становить 1221757,43 кВт. На виробничі та побутові потреби.

    1. Характеристика енергетичної служби господарства.

Енергетична база господарства становить 376,14 умовних одиниць.

Спеціалізована форма передбачає передачу стороннійорганізації на повнетехнічнеобслуговуванняокремихоб’єктів, комплексів. Обсягробітвід 300 до 800у.о.

Відповідальним за енергогосподарство являється інженер електрик. Під його керівництвом працює п’ять електромонтерів: відповідно – двоє четвертого, ще двоє третього і один другого розряду, які займаються технічним обслуговуванням та ремонтом електрообладнання.

В розпорядженні цієї групи електромонтерів є склад де знаходяться та зберігаються електро-матеріали, та електрообладнання. Також в їхньому розпорядженні електро – слюсарна ремонтна майстерня для ремонту електрообладнання. У всіх виробничих підрозділах є пости для ТО і ПР та ремонту електрообладнання.